Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Sin (3g) jede samo tjesteninu i kruh, pomoć!

trudnica2026 · 13. lipnja 2026.
cure moje, izludio me ovaj mali. ima 3 godine i osim tjestenine s malo sira i kruha ne zeli NISTA. povrce baci sa stola, meso odbija, voce jedino jabuku i to obranu. pedijatrica kaze da raste dobro i da se ne brinem previse ali ja se stalno osjecam kao lose majka jer mu ne mogu dati normalan obrok. jel netko prosao ovo i kako ste rijesili? hvala unaprijed

5 odgovora

Maja_1985 · 15. lipnja 2026.
moja curica je bila ista, faza je to. mi smo jednostavno nastavili nuditi normalnu hranu bez pritiska, bez posebnih obroka samo za nju, i s vremenom je popustilo. sad ima 5 i jede skoro sve. strpljenja!
Lucija82 · 15. lipnja 2026.
probaj ga ukljuciti u kuhanje, kod nas je to pomoglo. kad sam ga pustila da sam stavi povrce u tavu odjednom je htio kušati. i da, potpuno normalno za tu dob, moj pedijatar je rekao da je izbirljivost vrhunac oko 2-3 godine.
nina_zg · 16. lipnja 2026.
nemoj se previse brinuti, dokle god raste i ima energije sve je ok. mi smo imali fazu da je MD jeo SAMO kruh s maslacem tri mjeseca. prezivjeli smo :)
SanjaP · 17. lipnja 2026.
jel probala da mu das da bira izmedju dvije zdrave opcije? npr. brokula ili mrkva, tako makar osjeca kontrolu. meni je to super radilo s obje cure.
ivana_mama3 · 19. lipnja 2026.
ja bih ipak spomenula pedijatru ako se ovo produzi jer kod nas je izbirljivost bila znak senzorne osjetljivosti pa smo isli na dodatnu obradu. ne da plasim nikoga, samo da budes na oprezu ako se ne popravlja.

Prijavite se za odgovor.