SanjaP · 7. srpnja 2026.
cure pomoc, moram se malo izventilirati. Dijete ima 8mj, ja sam na porodiljnom i cini mi se da sav dan prolazi u hranjenju, presvlacenju, spavanju (njegovom ne mom haha), kuhanju, pranju... MM dodje s posla, odigra se s bebom 20-30min i onda mi kaze "vidis kako pomazem, ti se samo zalis". Kad ja spomenem da bi mogao pokupiti smece ili staviti perilicu, kaze da je umoran od posla. Pa i ja sam umorna, samo se to ne vidi jer nemam kolege koji mi kazu bravo. Jel ovo normalno ili da se pobunim vise?
13 odgovora
ivana_mama3 · 8. srpnja 2026.
nije normalno, i ti radis full time posao samo se ne placa. reci mu neka na tjedan dana zamijenite uloge pa ce vidjeti.
Petra_ST · 8. srpnja 2026.
kod nas je bilo slicno dok nisam napravila tablicu tko sto radi tijekom dana. kad je MM vidio napisano crno na bijelo koliko sitnica ja odradim, malo se trgnuo. probaj to, meni je pomoglo.
Maja_1985 · 9. srpnja 2026.
ovo mi je toliko poznato da plačem. moj isto misli da je "pomoc" ako odnese smece jednom u dva dana i onda cekamo pljesak. drzim fige da se sredi kod tebe
SanjaP · 10. srpnja 2026.
hvala vam cure, nisam znala da nisam sama u ovome. probat cu s tablicom, mozda bas vizualno bude jasnije jer rijecima ocito ne pomaze puno.
Lucija82 · 11. srpnja 2026.
ja bih rekla da je bitno i KAKO trazis pomoc. umjesto "pomozi mi" reci konkretno "mozes li ti danas okupati dijete dok ja sredim vecernju hranu". kod nas je konkretika puno bolje prosla nego opcenite price o "nepravdi".
trudnica2026 · 12. srpnja 2026.
slazem se sa gore, muskarci (generalno pricam, ne svi) bolje reagiraju na konkretne zadatke nego na "trebas vise pomagati" jer to njima nista ne znaci u praksi.
dora_i_ja · 13. srpnja 2026.
a mene nervira ova prica da je majcinski posao "nevidljiv" pa se onda muzevi krive za sve. i moj muz radi 10h i dodje umoran, pa je i on covjek. mislim da bi mogli malo vise zahvalnosti pokazati OBOJE, ne samo ona njemu.
nina_zg · 13. srpnja 2026.
ne slazem se bas, jasno da je i njemu tesko na poslu ali to ne znaci da ona nema pravo na odmor kad on dodje kuci. dvoje odraslih, dvoje roditelja, podjela bi trebala biti fer bez obzira ko je umorniji od posla a ko od kuce.
antonija_ri · 14. srpnja 2026.
cure ja sam ovo prosla, evo mog iskustva: kod nas se stvarno promijenilo tek kad sam ja jedan vikend otisla kod mame na cijeli dan i ostavila ga samog s bebom. Vratila sam se u kucu koja izgleda kao da je prosao uragan, ali je on shvatio koliko stvari treba istovremeno pratiti - hranjenje, plac, pranje, kuhanje, i sve to dok je i sam umoran. Nakon toga je puno vise inicijativu preuzimao sam, bez da ga trebam podsjecati. Mozda probaj slicno, ne kao kaznu nego kao "iskustvo" da vidi iz prve ruke.
josipa_os · 14. srpnja 2026.
super ideja iznad, mi smo to isto radili i upalilo je. muskarci cesto ne vide sve male stvari dok ih ne moraju sami raditi 0-24.
SanjaP · 14. srpnja 2026.
update: pokazala sam mu tablicu i skoro se posvadjali oko toga sto sam "pretjerala" napisavsi svaku sitnicu. ali onda je citav vikend bio sa bebom sam dok sam ja isla frizeru i priji i vratio se puno tisi. mislim da polako dolazi do njega. hvala vam svima na podrsci, ovo mi je bilo bas potrebno cuti da nisam luda
martina88 · 15. srpnja 2026.
bravo za frizera, to je najbitnije - da si i ti nasla malo vremena za sebe!! drzimo fige da se trend nastavi
mama_bebaca · 15. srpnja 2026.
samo nemoj odustati od trazenja, muskarci (moj bar) imaju kratko pamcenje pa treba ponavljati dok ne postane navika. sretno