Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

pelene doma da, kaki u wc nikako

Maja_1985 · 4. srpnja 2026.
pomoc drage moje. sin ima 3 godine, pisi u wc bez problema vec 4 mjeseca, ponosan je, sve super. ali kaki ISKLJUCIVO u pelenu. dodje mi i trazi "mama pelena" i ako mu ne dam onda se drzi i drzi dok mu ne dam. jednom se drzao dva dana i bilo mu je uzasno lose. probali smo nagrade, naljepnice, kupili smo mu i onaj reducer za wc skoljku i noknu... nista. sjedne na skoljku i place da ne ide. jel neko imao ovo? kako se izvuci??

5 odgovora

Tea_dvije_cure · 4. srpnja 2026.
Da, ovo je češće nego što misliš, ima čak i ime u literaturi. Kod nas je funkcioniralo postepeno - prvo je kakao u pelenu ali u kupaonici, pa onda u pelenu ali stojeći kod wc-a, pa u pelenu sjedeći na školjci (s pelenom!), i onda smo napravili rupu na peleni... zvuči glupo ali radi. Ide u koracima, nikako naglo.
ana_i_luka · 4. srpnja 2026.
nemoj mu uzimati pelenu, zatvor i strah od boli su gori problem od pelene. bolje cekati. moj je sam odlucio s 3 i pol, jednostavno rekao da ide u wc i to je bilo to
mirna_mama · 7. srpnja 2026.
i naša je bila tako. plus je bila i tvrda stolica pa je povezala kakanje s bolom. pedijatar nam je preporucio nesto za mekšu stolicu i puno vode i kruške, i kad ju prestalo boljeti, prestao je i otpor. možda pitaj svog pedijatra ide li mu teško?
dora_i_ja · 10. srpnja 2026.
knjigice o kakanju :D imamo tri takve, čitali smo ih 500 puta. i pustili smo ga da baca svoju kaki iz pelene u wc i pušta vodu, da vidi "kaki ide doma u wc". to je nekako kliknulo
Petra_ST · 12. srpnja 2026.
drz se, meni je ovo bio najduzi period roditeljstva. traje traje traje i onda prestane u jednom danu i pitas se cemu sva ta nervoza

Prijavite se za odgovor.