Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

jel ovo zubi ili se nesto drugo dogadja? 7 mjeseci

Tea_dvije_cure · 11. srpnja 2026.
pomooc, vec 5 dana imamo: sline do pojasa, grize sve zivo, budi se 6x po noci, jedna crvena obrascica, kakica malo rjeda i jucer je bio 37,4. svi kazu ZUBI ali ja imam onaj osjecaj u trbuhu da nesto nije ok. nema kaslja, ne kiha, jede normalno, samo je nervozan. Da cekam ili da idem pedijatru? ne bih htjela zvati bez potrebe ali ne bih ni propustiti nesto vazno...

5 odgovora

valentina_z · 12. srpnja 2026.
Ako imaš onaj osjećaj u trbuhu - idi. Serious. Roditeljski instinkt je stvarno statistički dobar detektor i nijedan normalan pedijatar ti neće reći da si mu dosadila. Zubi mogu dati sline, grickanje i nemir, ali visoku temperaturu i proljev obično ne pripisujemo samo zubima.
martina88 · 15. srpnja 2026.
37,4 nije jos ni temperatura, to je subfebrilno, ali kombinacija svega... mi smo isto mislili zubi pa je bila upala uha. cuo se samo po tome sto je vristao kad legne. otisli smo i dobro da smo otisli
mirna_mama · 17. srpnja 2026.
nas mali je tocno takav bio pred svaki zub, doslovno par dana horor pa se pojavi bijela tockica i mir. hladna glodalica iz frizidera (ne zamrzivaca!) i mokra hladna krpica su bili hit. ali ako ti nije dobar osjecaj, zovi, tu smo svi placali telefonom pedijatru zbog manjih stvari :)
trudnica2026 · 19. srpnja 2026.
Samo mala napomena, izbjegavaj one gelove za zube s benzokainom i one amber ogrlice, oboje se ne preporučuju. Paracetamol/ibuprofen po dozi za težinu ako je stvarno u bolovima, ali to ti pedijatar mora reći.
Maja_1985 · 22. srpnja 2026.
idi. bolje da ti kazu ah nista pa se vratis kuci smiren nego da 3 dana ne spavas od brige. to je uloga pedijatra i za to su tu

Prijavite se za odgovor.