Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

Beba spava samo u naručju, kako je prebaciti u krevetić?

Lucija82 · 7. srpnja 2026.
Kćerkica ima 3 mjeseca i zaspi mi samo na rukama, uz ljuljanje i pjevanje. Čim je položim u krevetić, ne prođe ni pet minuta i budi se s krikom kao da sam je bacila u ledenu vodu. Danas sam je držala dva sata jer se nisam smjela ni pomaknuti, a leđa mi otpadaju. Ima li ikakav trik ili je ovo faza koja jednostavno mora proći?

4 odgovora

ivana_mama3 · 8. srpnja 2026.
Kod nas je pomoglo grijanje ležaja - stavim termofor ili bocu tople vode na madrac dok je držim, pa maknem prije polaganja. Razlika između toplog naručja i hladne plahte je za njih ogromna, a ovako ne osjeti taj šok.
Petra_ST · 9. srpnja 2026.
Faza je, drži se. Moj je tek oko 5. mjeseca počeo ostajati u krevetiću dulje od 20 minuta i to bez ikakve moje zasluge. U međuvremenu sam kupila dobru nosiljku i preživjela, jer stalno držanje na rukama mi je uništilo kičmu.
tata_marko · 11. srpnja 2026.
Probaj je položiti na bok pa je nježno okrenuti na leđa, i ostavi ruku na njenim prsima još minutu-dvije da osjeti da si tu. I ne polaži je prvih 15-20 minuta nakon što zaspi, tada im je san najlakši - čekaj da ruke postanu mlohave.
SanjaP · 13. srpnja 2026.
Mi smo prošli isto i mene je najviše smirila rečenica pedijatrice da se to ne zove razmaženost nego potreba za blizinom. Ako se buni pretjerano ili se čini da je nešto boli pri polaganju, spomeni to na pregledu, ali kod nas je stvarno bila samo faza koja je sama prošla.

Prijavite se za odgovor.