Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Koliko ekrana je previse za 4-godisnjaka?

martina88 · 12. ožujka 2026.
Iskreno se pitam jesmo li mi roditelji postali previse opusteni po tom pitanju jer nas sin gleda crtice sigurno 3-4 sata dnevno, pogotovo kad radim od kuce i treba mi mir. Muci me savjest ali realno bez toga ne bih stigla nista. Zanima me sto drugi rade i koliko je to realno kod vas?

6 odgovora

mama_bebaca · 13. ožujka 2026.
mi smo strogo jedan sat dnevno i to poslije rucka, ali priznajem da vikendom zna biti i vise ako smo na putu ili tako. mislim da je nemoguce imati 0 ekrana danas, samo treba naci balans
katarina.k · 16. ožujka 2026.
preporuke kazu do 1h za tu dob ali realno malo tko se toga drzi u praksi. bitnije mi je sto gleda nego koliko, kod nas idu edukativne emisije a ne sve i svasta
Petra_ST · 18. ožujka 2026.
ne bih se previse kriv
mirna_mama · 21. ožujka 2026.
ila zbog toga, i mi radimo od kuce i ponekad je ekran spas. dijete ce biti ok, samo probaj nadoknaditi drustvom i igrom vani kad mozes
valentina_z · 23. ožujka 2026.
kod nas je bilo isto dok nismo primjetili da je sin postao razdrazljiv i teze usnima. otkad smo smanjili na max 1h dnevno puno je smireniji navecer. vrijedi probati smanjiti pa vidjeti razliku
ivana_mama3 · 23. ožujka 2026.
realno govoreci, i ja i muz smo na ekranima sto vise vremena nego sto bismo priznali, pa tesko da mozemo drugo ocekivati od djece. probajmo prvo mi sebi smanjiti

Prijavite se za odgovor.