Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

kakica cudne boje, je li ovo normalno

mirna_mama · 1. ožujka 2026.
pozdrav svima, MD ima 2 mjeseca, na dohrani jos nije naravno, dojimo iskljucivo. zadnja dva dana kakica joj je bas zelenkasta i pjenusava, inace je bila zuta i kasasta. beba je inace vesela, jede i spava normalno, nema temperature. je li ovo razlog za brigu ili se to desava?

5 odgovora

katarina.k · 1. ožujka 2026.
zelena pjenusava kakica kod dojenih beba je cesto znak da dobiva previse prednjeg mlijeka a manje straznjeg koje je masnije. probaj duze zadrzati na jednoj dojci prije prebacivanja na drugu
Lucija82 · 4. ožujka 2026.
ako beba dobro napreduje na tezini i nema drugih simptoma vjerojatno nije nista strasno, ali svakako spomeni na sljedecem pregledu pedijatru radi mira
ivana_mama3 · 6. ožujka 2026.
kod nas je to bilo kad sam ja pojela nesto sto joj nije sjelo, promjena u mojoj prehrani se odmah odrazila na kakicu. mozda promisli jesi li jela nesto novo
gabi_2djece · 7. ožujka 2026.
ako se pojavi sluz ili krv u kakici to bi bio razlog za odmah zvati doktora, ovako zelena sama po sebi obicno nije alarmantna
nina_zg · 9. ožujka 2026.
nama je pedijatrica rekla da boja kakice kod dojenih beba moze varirati puno i da je najvazniji opci dojam bebe, ako je vesela i jede dobro nema panike

Prijavite se za odgovor.