Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

jede samo tjesteninu bez ničega, izluđuje me

trudnica2026 · 20. travnja 2026.
cure moje help. sin ima 3 i pol godine i vec mjesecima jede iskljucivo tjesteninu bez umaka, kruh i banane. sve ostalo odbija, ne zeli ni probati, samo zatvori usta i odmakne glavu. kad stavim jednu mrvicu mrkve na tanjur pocinje drama i place da mu je pokvarilo hranu. pedijatrica kaze da je vaga ok i da ne forsiram ali ja se osjecam kao da ga gladujem. jucer sam skrivala tikvicu u palacinke i skuzio je, ne znam kako, i vise ne jede ni palacinke. sad sam si i to upropastila :( ima li nade ili cekam da mu prode???

6 odgovora

tata_marko · 22. travnja 2026.
Prošli smo isto. Kod nas je trajalo skoro dvije godine i onda se u vrtiću, gledajući drugu djecu, počeo sam odjednom jesti grašak. Kod kuće nikad, u vrtiću da. Tako da... imaj strpljenja, nije zauvijek.
Tea_dvije_cure · 25. travnja 2026.
nemoj skrivati u hranu, to je najveca greska (i ja sam ju radila). izgube povjerenje pa onda ni to ne jedu. bolje da vidi mrkvu, da je na stolu, da je nitko ne tjera da je jede. nasa pedijatrica je rekla da dijete nekad treba 15-20 puta vidjeti nesto prije nego stavi u usta
katarina.k · 25. travnja 2026.
Ja sam se prestala živcirati kad mi je jedna sestra u ambulanti rekla - gledaj tjedan, ne obrok. Kad zbrojiš cijeli tjedan obično nije tako katastrofalno kao što se čini. Probaj zapisivati par dana, možda te iznenadi.
mama_bebaca · 28. travnja 2026.
moja kci je jela samo bijelu hranu, riz kruh tjestenina jogurt. imala 4 godine. danas ima 9 i jede sve osim ribe. drzi se <3
josipa_os · 29. travnja 2026.
pusti ga da sudjeluje u kuhanju, kod nas je to pomoglo. daj mu da mijesa, da pere paradajz, da stavlja na tanjur. odjednom je to "njegovo" i probat ce. i nemoj kuhati posebno za njega, jedan obrok za sve, uz nesto sto zna da moze jesti
valentina_z · 2. svibnja 2026.
a jel pije puno mlijeka? kod nas je problem bio to, popio bi litru mlijeka na dan i onda naravno nije bio gladan. skratili smo mlijeko i apetit se popravio za tjedan dana. samo ideja

Prijavite se za odgovor.