Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

koliko ekrana je previše? osjećam se kao najgora mama

josipa_os · 30. ožujka 2026.
Priznajem odmah - moja dvojica (2 i 4 g) gledaju crtiće više nego što bi trebali. Ja radim od doma, muž u smjenama, i to je ponekad jedini način da odradim poziv. Ali sad primjećujem da mlađi traži tablet čim se probudi i da je nakon crtića uvijek napet i plače zbog svega. Čitam te preporuke od sat vremena dnevno i samo se osjećam grozno. Kako vi to organizirate realno, ne idealno? Bez osuđivanja please, već se dosta sama osuđujem.

5 odgovora

Petra_ST · 1. travnja 2026.
nemoj se osuđivat, radiš od doma s dva mala djeteta, to je dva posla. mi imamo pravilo da su crtići samo u određeno vrijeme (kod nas poslije popodnevnog užinka) i to na tv-u, ne na tabletu. tablet je nekako hipnotički, s tv-om je lakše prekinuti.
ivana_mama3 · 4. travnja 2026.
to sto je napet nakon crtica je kod nas bilo isto. pomoglo je da mu prije kraja kazem "jos jedna epizoda i gasimo" i da postavim stopericu da on vidi. prijelaz je problem, ne crtic sam
Lucija82 · 7. travnja 2026.
realno? kod nas ima dana kad su 3 sata pred ekranom jer sam bolesna ili imam rok. i ima dana kad nema nista. gledam na to kao na prosjek tjedna, ne dan. i djeca su ok, prica, igra, sve normalno. ne mucite se, ovo je najbolje sto mozete
mirna_mama · 7. travnja 2026.
Nama je najviše pomoglo ukinuti crtiće ujutro. To je bila najveća promjena. Ujutro se igraju (i svađaju :D) a ekran je popodne. Prvih par dana je bio urlik ali sad ni ne pitaju.
antonija_ri · 7. travnja 2026.
probaj gledati s njima kad možeš. tada nije pasivno, komentiraš, pitaš ga, i onda je to zapravo zajedničko vrijeme. znam da ne možeš uvijek ali kad možeš. i birajte mirnije crtiće, one brze montirane bez veze mi djeca postanu ludi

Prijavite se za odgovor.