nina_zg · 25. lipnja 2026.
pozdrav svima, 32 tjedan sam i sve blize se osjecam nervozno. nikad nisam rodila pa nemam pojma kako izgledaju prave kontrakcije, hoce li me boliti kao menstruacija ili puno vise. citam sve moguce forume i sve vise se brinem. MM kaze da se ne opterecujem ali lako je njemu reci. ima li netko da mi objasni kako je to bilo kod vas, kad ste znale da je vrijeme za bolnicu? hvala unaprijed
15 odgovora
antonija_ri · 26. lipnja 2026.
drz se, normalno je da je strah prvi put. kod mene su krenule kao jaka menstrualna bol u leđima, dolazile su u razmacima i s vremenom su postajale sve jace i cesce. kad su bile na 5 min razmaka i traju vise od minute, onda je vrijeme za pokret.
martina88 · 27. lipnja 2026.
ja sam mislila da cu prepoznati odmah ali stvarno nisam bila sigurna do kraja, zvala sam bolnicu i rekli su mi da dodem da provjere. bolje jednom vise otici nego cekati doma u panici.
Petra_ST · 27. lipnja 2026.
citaj malo o braxton hicks kontrakcijama, to su lazne i mogu te zbuniti jer se javljaju i prije termina. razlika je sto se ne pojacavaju i ne dolaze redovito.
nina_zg · 28. lipnja 2026.
hvala vam puno cure, malo mi je lakse sad kad znam na sto da pazim. jel se sjecate koliko je vama trajalo od prvih kontrakcija do poroda?
valentina_z · 29. lipnja 2026.
kod mene je bilo brzo, 4 sata od prvih do rodenja, ali to je individualno, znam curu kojoj je trebalo i 20h. svaki porod je prica za sebe.
Tea_dvije_cure · 30. lipnja 2026.
ja cu vam reci iskreno, prvi porod mi je trajao skoro cijeli dan, bila sam iscrpljena ali kad sam vidjela bebu zaboravila sam sve. drugi je bio brzi jer tijelo vec zna sto treba. glavno je da ne panicis previse, to samo produzuje sve.
nina_zg · 1. srpnja 2026.
a sto je s vodenjakom, mora li on prvi puknuti ili moze i kasnije u porodu?
ivana_mama3 · 2. srpnja 2026.
kod mene je puknuo tek u bolnici, babica je pomogla, tako da ne mora nuzno prvo puci doma.
katarina.k · 3. srpnja 2026.
meni je puknuo doma prije kontrakcija, bas u supermarketu haha, panika totalna. ali sve je uspjelo na kraju.
dora_i_ja · 4. srpnja 2026.
samo da dodam, ne zaboravi da ako imas ikakve sumnje ili krvarenje odmah zovi hitnu ili gin, ne cekaj forum za savjet u takvim situacijama.
ana_i_luka · 4. srpnja 2026.
tocno tako, forum je za podrsku i iskustva ali za konkretne zdravstvene stvari uvijek pitaj svog ginekologa, on te poznaje najbolje.
nina_zg · 4. srpnja 2026.
cure hvala vam od srca na svim odgovorima, puno mi je lakse sad. javit cu kad se rodi bebac :)
mirna_mama · 6. srpnja 2026.
sretno!!! javi obavezno, drzimo fige
nina_zg · 6. srpnja 2026.
eto, update - rodila sam prekjucer, curkicu, sve je proslo bolje nego sto sam mislila, kontrakcije su bile tocno kao sto ste opisale. hvala vam puno na podrsci, ovaj forum je zlata vrijedan
Lucija82 · 6. srpnja 2026.
cestitamoooo!!! divne vijesti, uzivajte u bebici <3