Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

Jutarnje mučnine u 9. tjednu, što je vama pomoglo?

ivana_mama3 · 29. lipnja 2026.
U 9. sam tjednu i mučnine me ubijaju od ranog jutra do večeri, tako da naziv "jutarnje" mi je najveća prevara ikad. Ne mogu ni pomisliti na kuhano jelo, a od mirisa kave mi se diže želudac. Radim od kuće pa se nekako izvlačim, ali dosta mi je da tri puta na dan visim nad umivaonikom. Što je vama pomoglo? Molim realne stvari, ne "mislite pozitivno".

4 odgovora

ana_i_luka · 30. lipnja 2026.
Meni su spasili keksi uz krevet, doslovno pojedem dva-tri prije nego uopće sjednem. Prazan želudac je bio najgori, tako da sam jela malo pa često, svaka dva sata nešto suho. I gazirana mineralna u malim gutljajima, obična voda mi je išla natrag.
Maja_1985 · 30. lipnja 2026.
Ja sam kroz cijelo prvo tromjesečje mirisala limun, čak sam ga rezala i držala u zdjelici na radnom stolu. Zvuči kao babska priča ali mi je pomoglo protiv one mučnine od mirisa. Također sam morala izbaciti vitamine za trudnice koje sam pila jutrom, prebacila na večer i bilo je puno bolje.
Petra_ST · 1. srpnja 2026.
Kod mene ništa od kućnih trikova nije radilo, izgubila sam 4 kg i doslovno nisam mogla zadržati ni vodu. Pedijatar nije za to, ali moja ginekologinja mi je propisala lijek za mučninu i tek tada sam prodisala. Ako ti se stanje pogorša, ako ne možeš piti tekućinu ili slabo mokriš, obavezno se javi svom ginekologu, to nije nešto što se mora trpiti.
SanjaP · 2. srpnja 2026.
Đumbir čaj i tvrdi slani krekeri, plus otvoren prozor stalno. I ono najvažnije, prestala sam si zamjerati što tjednima jedem samo tost i jogurt. Dijete će dobiti svoje, ti samo preživi ovo, kod mene je oko 13. tjedna kao rukom odrezano prošlo.

Prijavite se za odgovor.