Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

crtići - koliko je previše? osjećam se kao loša mama

SanjaP · 15. travnja 2026.
Trebam iskrena mišljenja. Sin ima 4 godine i priznajem da mu dnevno pustim crtiće otprilike sat i pol, ponekad i dva sata kad radim od doma i imam sastanke. Zna sve pjesmice napamet, ali me brine što čim ugasim TV nastane drama biblijskih razmjera. Pročitala sam preporuke da je do sat vremena za tu dob i sad se osjećam grozno. Kako vi to rješavate, konkretno - koliko sati i kako se nosite s prekidom?

5 odgovora

mirna_mama · 18. travnja 2026.
Preporuke su preporuke, a stvarni život je stvarni život. Kod nas je isto oko sat i pol dnevno i nitko nije nastradao. Ono što je promijenilo situaciju kod nas je najava. Ne gasim usred epizode, nego kažem "još ova i onda gasimo" i pustim ga da sam pritisne gumb. Otkad on gasi, drame skoro da nema.
gabi_2djece · 20. travnja 2026.
mi imamo pravilo da nema ekrana prije vrtica i sat vremena prije spavanja. u sredini dana neka gleda, mama isto mora nekad prodisati
Tea_dvije_cure · 21. travnja 2026.
Ajme koliko se mi mame krivimo za sve. Moja baka nas je zaključavala u dvorište i eto nas, živi smo :D
trudnica2026 · 24. travnja 2026.
Nama je pomoglo da nakon gašenja odmah slijedi nešto konkretno i privlačno. Ne "idi se igraj", nego "idemo mijesiti tijesto" ili "idemo van s loptom". Prijelaz iz ekrana u prazninu je ono što izaziva urlik, ne sam ekran.
iva.novak · 26. travnja 2026.
iskreno kod nas je gore od toga i preživljavamo. imam dvoje i mladji je bio bolestan mjesec dana. nemoj se gristi, vazno je sto radis ostatak dana

Prijavite se za odgovor.