Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

vrtic drugi tjedan i jos uvijek suze na vratima, je li normalno

Bruno_tata · 22. ožujka 2026.
moja curica ima 2,5g i ide u vrtic drugi tjedan. prvi dan je bilo ocekivano place, ali i danas kad je ostavim place ko kisna godina, drzi se za mene, odgajateljica mora doslovno da je odvoji od mene. cijeli dan navodno bude ok poslije 15ak min, ali svako jutro isto. koliko to inace traje kod vase djece? pocinjem se osjecati grozno svako jutro kad odem s posla u suzama.

6 odgovora

robert_i_mia · 24. ožujka 2026.
kod nas je trajalo mjesec dana otprilike, pa se smirilo. drzi se, prvi mjesec je najgori.
realna_mama · 25. ožujka 2026.
probaj skratiti oprastanje na minimum, poljubac zagrljaj i odes, sto vise odugovlacis to je gore i njoj i tebi. znam da je tesko ali djeca to osjete.
sara_prviput · 27. ožujka 2026.
nama je pomoglo da nosi neku njenu igracku ili maramicu od mene u dzepu, neka "tajna" stvarcica koja je podsjeca na kucu. malo je pomoglo.
josipa_os · 27. ožujka 2026.
realno neka djeca se navikavaju mjesecima, moj sin je place do 4. mjeseca vrtica pa je onda odjednom prestao. nazalost nema univerzalnog recepta.
Bruno_tata · 28. ožujka 2026.
hvala vam puno, danas mi je bilo bas tesko pa mi ovo puno znaci. probat cu s kraćim rastankom i nekom njenom igruškom u dzepu.
ana_i_luka · 31. ožujka 2026.
a jel ste sigurni da je spremna za vrtic uopce s 2,5g? ne kazem da nije ali ponekad kasnije upisivanje puno lakse prode. samo pitam iz iskustva, kod nas smo cekali do 3g i bilo je puno lakse.

Prijavite se za odgovor.