Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

kupnja opreme - sto je od ovoga cista bacanje novca?

tata_marko · 29. ožujka 2026.
Prva trudnoća, 25. tjedan. Otišla sam u onu veliku prodavaonicu s opremom i izašla u panici. Lista koju su mi dali ima 60 stavki i cijena preko 15 tisuća kuna, pardon, eura ne, ne toliko, ali svakako previše. Zanima me iskustvo iskusnih mama: što je od opreme za bebu bilo NEOPHODNO, a što je stajalo u kutu i skupljalo prašinu? Zasad imamo kolica i autosjedalicu (novu, znam da se to ne kupuje na pola). Sve ostalo je otvoreno. Hvala!

6 odgovora

josipa_os · 31. ožujka 2026.
grijac za flasice - prasina. sterilizator - prasina (kuhala sam u loncu). posebna kada s termometrom, pjenom i molitvom - prasina, kupali smo u obicnoj plasticnoj kadici. sto je bilo zlato: marama ili nosiljka, puno platnenih tetra pelena (za sve na svijetu, ne samo za bebu), i jedna dobra lampica s prigusenim svjetlom za nocna dojenja
antonija_ri · 2. travnja 2026.
Nemoj kupovati odjeću veličine 56 u velikim količinama. Kupi 4-5 bodija i to je to. Djeca iz toga izađu u dva tjedna, a dobit ćeš na dar toliko odjeće da nećeš znati gdje ćeš je staviti. Ozbiljno.
SanjaP · 2. travnja 2026.
ljuljacka/gnjezdo je nama spasila zivot, ali to je lotarija - neka djeca to mrze. probaj naci od nekog na pol cijene ili posudi, ne kupuj novo za takve stvari
mama_bebaca · 4. travnja 2026.
kolica: ako zivis u zgradi bez lifta, razmisli dobro o tezini. moja su bila prekrasna i teska 14kg i proklinjala sam ih svaki dan na 3. spratu :)
Tea_dvije_cure · 6. travnja 2026.
od korisnog: dobra krema za pelensko podrucje, aspirator za nosic i termometar. i nesto za sebe - jastuk za dojenje, mene je spasio i u trudnoci i poslije. oprema za bebu je 20% stvari, 80% marketinga, ne daj se prestrasiti listama iz trgovine
martina88 · 7. travnja 2026.
i jos nesto - ne kupuj sve unaprijed. ostavi novca za "nakon". kad se dijete rodi otkrit ces sto tebi i njemu treba, a dostava danas dolazi sutra. nema panike :)

Prijavite se za odgovor.