Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Sin ima 2,5g i jos ne govori recenice, samo par rijeci - brinuti se?

katarina.k · 23. travnja 2026.
Pozdrav svima, sin ima 2 i pol godine i govori jos uvijek samo pojedinacne rijeci - mama, tata, dade (da), ne, jos par zivotinja. Nema recenica ni dvije rijeci zajedno. Sve ostalo razumije super, slusa upute, pokazuje sto zeli. Pedijatrica kaze pricekajmo do sistematskog ali ja se vec sad brinem. Ima li itko iskustva sa kasnim govorom koje je proslo samo tako?

6 odgovora

Lucija82 · 25. travnja 2026.
moj bratic je isto kasnije prohodao u govoru, pricao je punim recenicama tek s skoro 3g i pol, sad ima 6 i nema apsolutno nikakvog traga toga, prica najbolje u razredu. ne mora znaciti nista
mama_bebaca · 27. travnja 2026.
ja bih ipak trazila procjenu logopeda vec sad, ne zbog panike nego zato sto sto ranije to bolje ako treba poticaj. kod nas su rekli da nikad nije prerano provjeriti, cak i ako se ispostavi da je sve ok
Maja_1985 · 30. travnja 2026.
vazno je to sto razumije sve, to je dobar znak. muski su cesto sporiji u govoru nego cure, cula sam to od vise pedijatara
nina_zg · 1. svibnja 2026.
mi smo isli na probir kod logopeda s 2,5g, receno nam je da pricekamo malo jer dijete pokazuje sve druge znakove razvoja ok, al su dali par vjezbi za doma. za par mjeseci se stanje popravilo dosta
josipa_os · 1. svibnja 2026.
citaj mu puno naglas, imenuj stvari, ponavljaj sto on kaze prosireno (npr on kaze
iva.novak · 2. svibnja 2026.
pas

Prijavite se za odgovor.