Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

od kad su djeca, MM i ja smo vise cimeri nego bracni par

mirna_mama · 10. travnja 2026.
ne znam ni kako da ovo napisem bez da zvuci dramaticno, ali osjecam da su MM i ja postali samo tim za logistiku djece a ne par. razgovaramo o rasporedu, tko vozi koga gdje, sto treba kupiti, a odavno nismo imali normalan razgovor o nama, o tome kako smo, sta osjecamo. zadnji spoj nam je bio prije... ne znam ni kad. je li ovo normalna faza ili trebamo nesto hitno promijeniti?

5 odgovora

SanjaP · 11. travnja 2026.
ovo je nazalost jako cesta faza, posebno kad su djeca mala i sve je iscrpljujuce. mi smo uveli "spoj kod kuce" jednom tjedno kad djeca spe - bez telefona, bez razgovora o djeci, samo mi. pocetak je bio cudan i nezgodan al se vratilo
Tea_dvije_cure · 12. travnja 2026.
savjetujem da ne cekate da postane prevelik problem, mi smo cekali predugo i onda je trebalo puno vise rada da se vratimo jedno drugom. bolje sad malo pa cesto nego kasnije puno i tesko
nina_zg · 14. travnja 2026.
realno, djeca prolaze kroz faze i s vremenom ostaje vise prostora za vas dvoje, ali dotad treba aktivno raditi na vezi jer sama od sebe se nece popraviti
mama_bebaca · 17. travnja 2026.
savjet od nekog kome je brak prezivio najgore godine s malom djecom - kratke poruke tijekom dana, jedan kompliment, jedan zagrljaj duze od 3 sekunde, sitnice grade vezu kad nema vremena za velike geste
antonija_ri · 20. travnja 2026.
i terapija za parove nije sramota ni znak da je sve lose, cesto je samo alat da se ponovo naucite razgovarati kad ste toliko iscrpljeni da nemate energije sami to smisliti

Prijavite se za odgovor.