Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Stariji sin pun ljubomore otkad je beba tu, ne znam vise sto da radim

Klara2023 · 20. srpnja 2026.
beba nam ima 2 mjeseca, stariji sin (4g) je od dolaska iz rodilista potpuno promjenjen. regresirao je na govoru, opet trazi cuclu koju smo davno bacili, a kad beba place on vice "nosite je van" ili je pokusa gurnuti kad mislimo da ne gledamo. znam da je normalno al me strah da ce nesto ozbiljno napraviti bebi, kako se vi nosite s ovim

6 odgovora

Petra_ST · 22. srpnja 2026.
potpuno normalno, njegov svijet se prevrnuo naglavacke. probaj mu davati posebno vrijeme samo za njega, makar 15 min dnevno bez bebe u blizini, i naglasavaj koliko je on vazan tebi kao veliki brat
Lucija82 · 24. srpnja 2026.
ne bi ja to shvatila olako sto pokusava gurnuti bebu, to bas znaci da mu treba puno vise paznje i da se osjeca ugrozeno, ja bi mozda i strucnjaka pitala za savjet ako se to ponavlja
umorna_do_kosti · 24. srpnja 2026.
kod nas je pomoglo kad smo mu dali "zadatak" da je on veliki pomocnik, donosi pelenu, pjeva bebi pjesmicu i sl, osjecao se vazno umjesto zapostavljeno
mirna_mama · 25. srpnja 2026.
regresija na govoru i cucla su super normalni kod te dobi razlike, samo prezivite ovo razdoblje, proci ce za par mjeseci kad se navikne da je beba tu za stalno
Kristina_vz · 28. srpnja 2026.
ja bi rekla i tati da preuzme vise s bebom kad je stariji tu, da mama moze biti slobodna za starijeg makar sat vremena, meni je to najvise pomoglo kod mog
Klara2023 · 30. srpnja 2026.
hvala cure, danas sam odvela sina samo njega i mene u park dok je beba spavala kod tate, i bio je ko preporodjen. valjda treba samo puno truda ovih mjeseci

Prijavite se za odgovor.