Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

beba spava SAMO u naručju, jesam si sama kriva?

martina88 · 25. srpnja 2026.
Curice moja ima 3 mjeseca i dnevni san isključivo u mojim rukama ili u marami. Čim je položim u krevetić, otvori oči u roku 90 sekundi kao da ima senzor. Rezultat: cijeli dan sjedim na kauču s njom na sebi, ništa ne napravim, boli me leđa i vrat i počela sam se osjećati kao da sam nestala kao osoba. Svekrva mi je jučer rekla "pa navikla si je na ruke, sad se snalazi". I sad ja pola dana razmišljam je li kriva ja. Recite mi iskreno - je li se ovo pokvari ili se s vremenom samo prođe?

5 odgovora

tata_marko · 25. srpnja 2026.
Ne, nisi si kriva, i beba se ne može "pokvariti" nošenjem. S tri mjeseca ona te doslovno treba za regulaciju, tu nema pedagogije. Kod nas je prešlo oko 5-6 mjeseci samo od sebe, kad je postala mobilnija. Ignoriraj svekrvu, ljubazno ali čvrsto.
ana_i_luka · 26. srpnja 2026.
prakticni savjet: grijalica ili termofor na madrac 5 min prije polaganja pa skloni, hladan madrac je cesto krivac. i polazi ju na bok pa lagano na leda, i drzi ruku na trbuhu 2 min. i ne odmah kad zaspe nego cekaj 15-20 min da uleti u dublji san
antonija_ri · 28. srpnja 2026.
Meni je marama bila spas ali za leđa nabavi pravu ergonomsku nosiljku i nauči je stavljati na bok/na leđa, potpuno druga priča za kralježnicu. I stavi si audioknjige ili seriju, ja sam u toj fazi odgledala cijeli jedan serijal i nisam se osjećala kao da mi život stoji :)
Lucija82 · 29. srpnja 2026.
ja sam se mucila mjesecima da ju odviknem i onda sam s 8 mj shvatila da vise ni ne zeli u naruce nego se sama okrene i zaspe. sad mi je zao za sve one dane koje sam potrosila na frustraciju umjesto da uzivam. znam da je lako reci, ali stvarno prodje brzo
mirna_mama · 30. srpnja 2026.
svekrve i te njihove teorije, moja mi je rekla da nosenjem dijete dobiva ravna stopala 😅 nemoj se optereciti. samo pazi na sebe, jedi, pij vodu i trazi zamjenu na 2 sata dnevno ako imas koga

Prijavite se za odgovor.