Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

nasi razgovori su svedeni na "jesi platio vrtic" - brak nakon djece

Tea_dvije_cure · 30. travnja 2026.
Ne znam kako da ovo napisem a da ne zvuci dramaticno. U braku smo 8 godina, imamo dvoje djece (5 i 2). Nema svada, nema izdaja, nista strasno. Ali smo postali... kolege? Suradnici na projektu "kucanstvo". Jucer sam shvatila da smo zadnji razgovor koji nije bio o logistici imali ne znam ni ja kad. Sve je tko vodi, tko kupuje, tko ide po njih, tko ostaje doma jer je mali bolestan. Volim ga. Znam da i on mene. Ali nedostaje mi da netko sa mnom prica o necem drugom osim rasporeda. Jel to normalna faza koja prolazi ili je to znak da nesto trebamo mijenjati?

6 odgovora

katarina.k · 1. svibnja 2026.
Potpuno normalna faza s malom djecom, ali to ne znaci da se ne treba nista raditi. Kod nas je pomoglo pravilo: nakon 21h nema logistike. Ako mora nesto oko rasporeda, pise se u zajednicki kalendar, ne prica se. Zvuci glupo ali nam je vratilo razgovore.
Lucija82 · 3. svibnja 2026.
nama je spasilo situaciju da smo poceli gledat neku seriju zajedno, svaku vecer jednu epizodu. cisto da imamo nesto zajednicko o cemu pricamo osim djece. male stvari, ne mora bit vikend u Parizu :)
valentina_z · 4. svibnja 2026.
faza je. moja djeca su sad 12 i 9 i mi smo se nekako opet nasli, ali istina je da smo par godina bili samo suradnici. glavno da ste ostali dobri jedno prema drugom, to je ono sto se moze potrositi i ne vratiti
ivana_mama3 · 7. svibnja 2026.
ako mozete izvuc babysittera makar jednom mjesecno - ucinite to. i dogovorite se unaprijed da se ne prica o djeci prvih pola sata. mi smo prvi put sjedili u tisini 10 minuta jer nismo znali o cemu :D drugi put je bilo bolje.
Maja_1985 · 8. svibnja 2026.
ja sam u istoj situaciji i nemam savjet, samo ti htjela reci da nisi sama i da mi je laknulo kad sam ovo procitala. mislila sam da smo samo mi takvi.
antonija_ri · 10. svibnja 2026.
Nije lose ni razmisliti o par razgovora kod strucnjaka, ne zato sto je nesto katastrofalno nego bas zato sto nije. Puno je lakse raditi na tome dok se jos volite nego kad se nakupi 5 godina tisine. Nama je pomoglo, bez srama to preporucujem.

Prijavite se za odgovor.