Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Kasni s govorom - ima 2,5 godine i jos ne slaze recenice

martina88 · 18. srpnja 2026.
nasa mala prica pojedinacne rijeci, mozda 20-30ak njih, ali recenice od dvije rijeci gotovo nikad ne slaze. razumije apsolutno sve sto joj kazemo, poslusna je, komunicira gestama kad joj nesto treba. svekrva kaze da cemo je razmaziti ako previse brinemo i da ce prohodati kad bude htjela, ali ja sam ipak zabrinuta. jel netko imao slicno iskustvo?

5 odgovora

Petra_ST · 20. srpnja 2026.
obavezno idi kod logopeda na procjenu, bolje raniije nego kasnije, sto prije se krene s vjezbama to bolje rezultati. ne cekaj da "samo prohoda" jer se moze izgubiti dragocjeno vrijeme.
ivana_mama3 · 22. srpnja 2026.
moj sin je isto kasnio s govorom, u 2,5g je imao slicno malo rijeci, isli smo na logopedsku procjenu, dobili smo vjezbe za doma i za pola godine je eksplodirao u govoru. sad u 4g pricamo neprestano :) trazi uputnicu od pedijatra.
ana_i_luka · 25. srpnja 2026.
samo da znas, razumijevanje govora je super znak, to znaci da kognitivno sve funkcionira kako treba, samo je ekspresivni govor u zaostatku. to je puno bolja prognoza nego obrnuto. svakako na procjenu ali ne panicari previse.
Maja_1985 · 26. srpnja 2026.
kod nas je pomoglo manje ekrana i vise citanja slikovnica naglas, price uz slike, opisivanje sto radimo tijekom dana naglas. i pjevanje pjesmica, to jako pomaze u razvoju govora.
nina_zg · 26. srpnja 2026.
svekrve i bake uvijek imaju to "pa i on/ona je kasno prohodao/la" ali ti poslusaj svoj instinkt, sigurnosti radi idi na procjenu, u najgorem slucaju ces cuti da je sve u redu i bit ces mirnija.

Prijavite se za odgovor.