Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

MM i ja se ne mozemo dogovoriti za ime, pomagajte :D

valentina_z · 22. travnja 2026.
pozz svima e sad, mi smo u 28tt i cekamo curicu. ja imam listu od 5 imena, MM ima listu od jednog imena - ime svoje bake. svaki put kad kazem neko svoje ime on nakrivi glavu i kaze "ne znam". kad kazem NE za bakino, gleda me kao da sam mu ubila macku. moja svekrva je usput vec svima rekla kako ce se dijete zvati, sto je posebna vrsta zivciranja. kako ste vi rjesavali? jel neko cekao do poroda da vidi bebu? i jel to uopce funkcionira ili se onda samo svadjate u bolnici :D

5 odgovora

dora_i_ja · 24. travnja 2026.
mi smo napravili tako da svako napise 10 imena, pa se prekrizi sve sto drugi ne moze zamisliti, i sto ostane - to je uzi izbor. ostala su nam 2 imena. bacili smo novcic. bez sale. dijete ima 6 godina i savrseno mu pase ime :D
Lucija82 · 25. travnja 2026.
Ključno pravilo: nitko izvan vas dvoje nema pravo glasa. Mi smo nikome ne govorili ime dok se dijete nije rodilo, upravo zbog komentara. "Aha, tako se zvala susjedina mačka" i slično. Kad je dijete već tu i ima ime, nitko više ne raspravlja.
ana_i_luka · 27. travnja 2026.
a jel probala ime bake kao drugo ime? nas kompromis. prvo ime moje, drugo ime po njegovoj mami. svi zadovoljni, dijete ima dva imena i nikad ne koristi drugo :)
Tea_dvije_cure · 28. travnja 2026.
cekali smo da vidimo bebu i to je bila greska, izasli smo iz bolnice s imenom koje nam nijedno nije bilo prvi izbor jer smo bili pod pritiskom da moramo nesto reci. odaberite prije, imate vremena
ivana_mama3 · 30. travnja 2026.
svekrva vec svima rekla - klasika. mojoj sam rekla da smo se odlucili za ime koje mi je bilo najmanje drago i pustila je da to sirila dva mjeseca, a onda smo dali pravo ime. malo zlobno ali sam se super zabavila :D

Prijavite se za odgovor.