Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

vrtic 3. tjedan i i dalje plač na vratima

mama_bebaca · 22. svibnja 2026.
pozz svima, curica ima 2g10mj i krenula je u jaslice/vrtic pocetkom rujna. treci tjedan je i dalje me drzi za nogu i plače kad odlazim. odgajateljice kazu da se smiri za 5 min i da se lijepo igra, cak i pokazuju slike gdje se smije. ali ja cijeli dan hodam s knedlom u grlu i pitam se jesam li je prerano dala. mm kaze da pretjerujem. jesam li?

5 odgovora

trudnica2026 · 23. svibnja 2026.
Nisi pretjerala, samo si mama :) Tri tjedna je zapravo još uvijek početak. Ako se smiri za 5 minuta i igra, to je odličan znak. Rastanak je najteži dio, ne cijeli dan.
katarina.k · 23. svibnja 2026.
nama je pomogao ritual. jedan zagrljaj, dva pusa, mahanje kroz prozor i to je to. uvijek isto, uvijek kratko. najgore je odugovlaciti i vracati se jer onda dijete kuzi da postoji sansa da ostanes
valentina_z · 25. svibnja 2026.
Ma i moj je plakao mjesec i pol pa danas ne želi izaći iz vrtića kad dođem po njega, ide sve u krug :D
iva.novak · 27. svibnja 2026.
Imala sam isto i priznajem da sam jedan dan stajala pred vratima i slušala. Utihnula je za manje od minute. Meni je to bilo prijelomno, shvatila sam da je plač zapravo poruka meni, ne stanje u kojem ostaje. Pitaj odgajateljice mogu li ti poslati poruku oko 10h prvih par dana, meni su rado slale.
tata_marko · 29. svibnja 2026.
jos jedna stvar - ne pitaj je navecer previse o vrticu. ja sam ispitivala "je li bilo tesko, jesi li plakala" i time sam samo produzila agoniju. sad pitam samo sto je najsmjesnije bilo danas

Prijavite se za odgovor.