Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

pomoc, sin ima 3.5 god i necu s pelenama ni cuti

ivana_mama3 · 6. ožujka 2026.
cure moje, pisem vam očajna. sin ima 3 i pol godine i kad god pokusam pricat o nocici (bez pelene) on pobjesni, place, kaze da nece. tak isto i danju, doduse danju je bolje jer barem sjedne na wc kad ga natjeram al nocu ni da cujem. vrtic pita kad cemo krenut jer trebaju ga upisat u stariju grupu bez pelena... jel netko imao slicno? sta je pomoglo? pokusala sam i nagrade i naljepnice i sve, nis. hvala unaprijed na savjetima

5 odgovora

gabi_2djece · 7. ožujka 2026.
mi smo isto tako mucili se, moj je imao skoro 4 kad je prestao nocu. pedijatrica nam je rekla da se to nekad jednostavno razvojno kasni i da nije nikakav problem dok ne krene u skolu. probajte bez pelene par noci pa vidite, ako je krevet suh super, ako ne bude, nema drame samo presvucete.
valentina_z · 9. ožujka 2026.
kod nas je pomoglo kad smo mu dali da SAM bira gaćice s crtanim junacima, super se ponosio pa je htio da budu suhe. možda pokušajte na taj način, kroz igru.
martina88 · 10. ožujka 2026.
ne brini se previse, svako dijete ima svoj tempo. moja cerka je imala skoro 4 god kad je prestala nocu, sad ima 6 i uopce se ne sjeca da je to bio problem. samo strpljenje, guranje nikad ne pomaze nego samo stvara stres i djetetu i vama.
mirna_mama · 12. ožujka 2026.
jel probali smanjit tekucinu navecer? nama je to malo pomoglo, i da ga dignemo jednom nocu na wc prije nego mi legnemo. ali slazem se sa curama, ne forsirajte previse ako nije spreman, samo ce bit gore.
trudnica2026 · 14. ožujka 2026.
mi smo bili u istoj situaciji, vrtić je gnjavio, na kraju sam rekla odgojiteljici neka pelena bude tu za svaki slucaj i da cemo mi doma vjezbat u svom tempu. za 2 mjeseca sam prestao trazit pelenu sam. neka vas vrtic ne stresira previse, to je vasa i djetetova stvar.

Prijavite se za odgovor.