Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

beba se budi svakih 45 min, ja vise ne mogu

tata_marko · 29. svibnja 2026.
drage moje, pisem u 3 i 10 u noci jer vise nemam kome. bebac ima 4,5 mjeseca i budi se TOCNO svakih 45 minuta cijelu noc. do 3. mjeseca je spavao po 4-5 sati u komadu i mislila sam da smo dobili nagradu, a sad ovo. svekrva kaze da je gladan i da mu dam gris, moja mama kaze da ga pustim da place, a ja bih samo htjela spavati 3 sata bez prekida. jel to onaj cuveni regres sna u 4. mjesecu?? koliko traje?? molim vas recite mi da prolazi jer sam danas plakala nad kuhinjskim sudoperom bez ikakvog razloga :(

5 odgovora

SanjaP · 30. svibnja 2026.
Prolazi, obećavam. Kod nas je trajalo skoro tri tjedna i onda se odjednom vratio na dva buđenja. To je razvojna faza, mozak mu se prespaja i san mu se mijenja u ciklusima, doslovno se budi između ciklusa i ne zna se sam vratiti. Nemoj davati griz s 4,5 mjeseca, to nema veze sa snom, ima istraživanja da dohrana ne popravlja spavanje. Drži se <3
antonija_ri · 30. svibnja 2026.
45 min je klasika, to se zove ciklus sna i beba ga proplaka na kraju. nama je pomoglo da ga ne dizem odmah nego stavim ruku na prsa i cekam 2-3 min, cesto se sam vrati. ali ne uvijek, da se ne lazemo :D
Tea_dvije_cure · 2. lipnja 2026.
Ja sam u toj fazi počela spavati u dnevnoj sobi s bebom na madracu na podu jer sam se ubila od ustajanja iz kreveta. Nije po pravilima ali sam preživjela. Isto provjeri je li mu soba pretopla, mi smo imali 24 stupnja i beba se budila kao lud, na 20-21 je bilo bolje.
Petra_ST · 3. lipnja 2026.
pozz, drzi se. i nama je bilo isto pa smo shvatili da je problem bio predugo budan popodne. skratila sam mu vrijeme budnosti na 2h i noc je bila puno mirnija. probaj voditi kratki dnevnik spavanja par dana, vidjet ces uzorak
Maja_1985 · 5. lipnja 2026.
Nemoj sad odlucivati nista pametno u 3 ujutro, to je zakon. Ja sam u toj fazi u glavi otkazala vjencanje sestri i prodala auto :D Sutra na danjem svjetlu sve bude drugacije. Ako mozes, izmoli nekog da ti uzme bebu na jutarnja 2 sata i ti spavaj, to nije luksuz nego prva pomoc.

Prijavite se za odgovor.