Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

koliko ekrana je previse za 4-godisnjaka

SanjaP · 15. ožujka 2026.
iskreno se pitam jesmo li mi ko roditelji izgubili kontrolu nad ekranima kod nas kuci. sin ima 4g i gleda crtice na tabletu dok jede, dok se vozimo autom, ponekad i navecer prije spavanja. znam da nije idealno ali nekad je to jedini nacin da spremim rucak ili obavim posao od kuce. zanima me sto vi radite, koliko vasa djeca gledaju dnevno i jel imate neka pravila koja funkcioniraju

4 odgovora

valentina_z · 15. ožujka 2026.
kod nas je pravilo pola sata ujutro i pola sata navecer, vikendom malo popustimo. najgore je kad pocnes popustati pa se to pretvori u navicku, tesko je onda vratiti nazad
josipa_os · 18. ožujka 2026.
preporucke kazu do 1h dnevno za tu dob ali realno tko to sve postuje. mi variramo, neki dan vise neki manje, ne opterecujem se previse dokle god ima i drugih aktivnosti - igra vani, druzenje, citanje
Lucija82 · 20. ožujka 2026.
probaj zamijeniti ekran za jelo s razgovorom za stolom, tesko je isprva ali nakon nekog vremena dijete se navikne. mi smo to napravili i sad rucamo svi zajedno bez ekrana i puno je ljepse
trudnica2026 · 22. ožujka 2026.
ne budi prestroga prema sebi, svi mi katkad koristimo ekran ko spas u teskim trenutcima. bitno je da nije jedina aktivnost u danu. moj sin isto gleda dosta ali i puno se igra vani i s drugom djecom pa mi to nije prioritetna briga

Prijavite se za odgovor.