Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

koliko vas mjesecno ode na dijete? ja sam u soku

antonija_ri · 20. veljače 2026.
sjela sam veceras i zbrojila i doslovno mi je muka vrtic 500 (privatni jer nismo dobili mjesto u gradskom, to je posebna prica) pelene i vlazne maramice cca 60 hrana... ne znam ni izracunat odjeca jer raste svaka 2 mjeseca rodendani, poklon 20-30 eura svaki put a ide na tri rodendana mjesecno i to je jedno dijete!!! jedno!! kako vi to radite? placa mi je prosjecna, muzeva malo bolja, i doslovno na kraju mjeseca nula. nikakva ustedjevina, nista. i onda vidim na instagramu ljude s dvoje troje djece koji idu na more i u disney i pitam se sto ja krivo radim

5 odgovora

Petra_ST · 21. veljače 2026.
Ne radis nista krivo. Instagram je laz, iza toga su ili krediti ili bogati roditelji ili se jednostavno ne pokazuje ostatak. Nitko ne slika prazan racun.
dora_i_ja · 22. veljače 2026.
rodendani su nas ubijali dok se mame u grupi nismo dogovorile da se skupljamo po 5 eura i kupi jedan veci zajednicki poklon. svi su bili odusevljeni jer se svima jednako lomilo, samo se nitko nije usudio prvi reci. probaj pokrenut tu temu, garantiram ti da ce bit olaksanje.
valentina_z · 25. veljače 2026.
odjeca - rabljeno, grupe na fejsu, rodaci, second hand ducani. dijete koje raste svaka 2 mjeseca nema pojma je li majica nova ili ne, to je iskljucivo nasa glava. moja mala nosi 80% dobiveno i izgleda kao lutkica
ivana_mama3 · 26. veljače 2026.
joj taj vrtic. mi smo isto na privatnom i to je pola place. i onda ti kazu subvencija pa dobis mrvicu koja ne pokriva ni pelene. bezveze me ljuti kad krenu price o natalitetu a onda nema mjesta u vrticima 🙄
iva.novak · 28. veljače 2026.
Nas je spasilo to sto smo napravili pravi kucni budzet u tablici. Zvuci dosadno ali kad vidis crno na bijelo gdje curi novac (kod nas dostava hrane i nepotrebna sitnica u ducanu svaki dan) je puno lakse. Nismo postali bogati ali smo prestali bit u minusu i to je vec neka pobjeda.

Prijavite se za odgovor.