Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

Koliko kave dnevno je ok u trudnoći?

tata_marko · 25. srpnja 2026.
U 14. sam tjednu i mučnine su malo popustile, pa mi se opet vratila želja za jutarnjom kavom. Ginekologica mi je rekla da jedna dnevno nije problem, ali svaki put kad je popijem imam neki mali osjećaj krivnje. Zanima me kako ste vi to rješavale, jeste li skroz prekinule ili ste ostavile jednu malu? I je li čaj isto problem, čitala sam da i zeleni ima kofeina.

4 odgovora

SanjaP · 27. srpnja 2026.
Ja sam kroz obje trudnoće pila jedan macchiato ujutro i nitko mi nije rekao ni riječ. Preporuka je uglavnom do 200 mg kofeina dnevno, a to je otprilike jedna do dvije kave, zavisi koliko je jaka. Ne muči se s krivnjom, stres ti sigurno ne pomaže više od te jedne kave.
Petra_ST · 27. srpnja 2026.
Meni je u trudnoći kava postala odvratna sama po sebi, tijelo je odlučilo umjesto mene 😄 Ali za čajeve pazi, nisu svi bezopasni bez veze od kofeina - neke biljne mješavine se ne preporučuju u trudnoći. Ja sam uvijek pitala u apoteci prije nego bih uzela neku novu vrstu.
ana_i_luka · 29. srpnja 2026.
Zeleni i crni čaj imaju kofein, ali dosta manje od kave, i ovisi koliko dugo držiš vrećicu. Ja sam prešla na jednu kavu ujutro i onda voćne čajeve kroz dan i to mi je super funkcioniralo. Popitaj ginekologa na sljedećoj kontroli ako te muči, oni to čuju sto puta dnevno.
Maja_1985 · 29. srpnja 2026.
Nisam ti neki stručnjak ali reći ću ti ovo - ja sam se toliko grizla zbog svega u prvoj trudnoći da sam skoro poludila. Druga trudnoća, jedna kava ujutro, bez drame, i dijete je super. Samo drži mjeru i ne pretjeruj s energetskim i cola napitcima jer i tamo ima kofeina, na to se često zaboravi.

Prijavite se za odgovor.