Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

kako birate ime bebi, MM i ja se ne mozemo dogovoriti nikako

mirna_mama · 7. ožujka 2026.
eto imamo jedno 4 mjeseca do termina i jos nemamo ime, svaki put kad predlozim nesto MM ima primjedbu, on predlozi nesto pa ja ne volim. curica je u pitanju. da ne spominjem babu i dedu koji imaju svoje ideje pa je jos gori kaos. kako vi rjesavate ovo, imate neki trik?

15 odgovora

valentina_z · 8. ožujka 2026.
haha ovo je klasika, mi smo se dogovorili tako da svako napise 5 imena na papir i onda usporedimo sto se preklapa, super je upalilo
antonija_ri · 9. ožujka 2026.
kod nas je bilo jednostavno, znali smo ime od pocetka jer je to bilo ime po baki, nije bilo rasprave. mozda pokusajte s obiteljskim imenima, lakse se slozite
nina_zg · 10. ožujka 2026.
a mozda i ne treba se zuriti previse, mi smo se odlucili tek u bolnici kad smo vidjeli bebu, cim smo je pogledali znali smo
mirna_mama · 11. ožujka 2026.
hvala na idejama, probat cu s papirom, mozda upali. jel netko koristi neke aplikacije za imena ili knjige, ima toliko izbora da se izgubim
Tea_dvije_cure · 11. ožujka 2026.
ima dosta stranica s hrvatskim imenima, ja sam gledala i po znacenju imena, to mi je pomoglo da suzim izbor
gabi_2djece · 12. ožujka 2026.
samo pazite na kombinaciju s prezimenom, meni se neka imena super svidaju ali s nasim prezimenom zvuce cudno kad izgovoris naglas
Petra_ST · 13. ožujka 2026.
tocno, i probajte izgovoriti puno ime i prezime naglas nekoliko puta, cesto se tek onda vidi da ne ide
josipa_os · 14. ožujka 2026.
mi smo imali slicnu situaciju, na kraju smo se slozili oko imena tek u 8 mjesecu, MM je htio jedno ime cijelo vrijeme ali kad je vidio bebu na usluzi rekao je da vise ne odgovara i onda smo brzo smislili novo. ne brini, doci ce vrijeme
tata_marko · 15. ožujka 2026.
a jeste probali kompromis, da svako izabere jedno ime pa jedno bude prvo a drugo srednje ime?
ivana_mama3 · 15. ožujka 2026.
da, mi smo tako, kceri je prvo ime po meni a drugo po njemu, svi zadovoljni
mirna_mama · 15. ožujka 2026.
cure hvala na svim savjetima, probali smo papir trik i stvarno se preklopilo jedno ime, mislim da smo nasli!! jos cekamo da se malo slegne pa cu vam reci koje
trudnica2026 · 16. ožujka 2026.
jeeej super, javi nam obavezno kad odlucite konacno
martina88 · 16. ožujka 2026.
samo da dodam, nemojte previse slusati okolinu, to je vase dijete i vas izbor na kraju krajeva, svi ce se naviknuti na ime bilo koje da izaberete
mirna_mama · 18. ožujka 2026.
eto, mi smo se konacno odlucili - zove se Mia. hvala vam svima puno na pomoci, bez ovog foruma bi jos danas raspravljali
ana_i_luka · 19. ožujka 2026.
prekrasno ime, cestitam!!

Prijavite se za odgovor.