Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

strah me poroda do te mjere da ne mogu spavati

nina_zg · 26. ožujka 2026.
33 tjedan, prva trudnoća. I umjesto da uživam u ovom zadnjem dijelu, ja se svaku večer bacakam po krevetu i razmišljam o porodu. Gledala sam previše onih snimki na internetu i sad mi je u glavi samo najgori mogući scenarij. Najviše me strah da nešto neće biti u redu s bebom, pa onda epiziotomije, pa da ću ostati sama u sobi... Muž kaže da pretjerujem i vjerojatno je u pravu ali ne mogu si pomoći. Je li netko išao na neki tečaj ili razgovor koji je stvarno pomogao?

5 odgovora

valentina_z · 28. ožujka 2026.
trudnicki tecaj u rodilistu gdje planiras roditi, obavezno! meni je najvise pomoglo sto smo obisli radaonu i vidjela sam kako to izgleda. nepoznato je uvijek strasnije od poznatog
mama_bebaca · 30. ožujka 2026.
Prestani gledati te snimke. Ozbiljno. Algoritam ti sad servira samo dramu jer si to gledala i to ti hrani strah. Ja sam se odjavila sa svih tih grupa u 30tt i bilo mi je 100x lakše.
josipa_os · 31. ožujka 2026.
ja sam imala pravi strah, ne obican, i moja ginekologica me uputila psihologinji. bilo je 4-5 razgovora i stvarno mi je pomoglo. nemoj mislit da je to nesto sramotno, tokofobija je stvarna stvar. pitaj svoju doktoricu
ana_i_luka · 1. travnja 2026.
Iskreno? Porod jest naporan i nije bajka, ali tijelo zna što radi i ti nisi sama, uz tebe je cijela ekipa koja to radi svaki dan. Meni je pomoglo da ne planiram sve do zadnjeg detalja nego da si kažem: prilagodit ću se onome što dođe.
katarina.k · 2. travnja 2026.
napisi si plan poroda, ono osnovno, i porazgovaraj s babicom. i dogovori s muzem da bude uz tebe ako moze. meni je najveci strah bio da cu bit sama i to se nije dogodilo ni na sekundu <3

Prijavite se za odgovor.