Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Kad ste počeli s odvikavanjem od pelena?

ivana_mama3 · 10. lipnja 2026.
Kćeri je 2 godine i 3 mjeseca i ne znam jesmo li spremne ili ja samo forsiram jer mi svekrva svaki dan spominje da je moj muž s godinu i pol bio bez pelene. Kupila sam noša, sjedne na njega obučena, glumi da piški i onda ustane i napiški se pored. Trebam li pustiti pa probati kroz mjesec dva ili nastaviti svaki dan? Bojim se da ću je odbiti od svega ako previše navaljujem.

4 odgovora

SanjaP · 10. lipnja 2026.
Ta priča o mužu s godinu i pol je legenda koju svaka svekrva ima, ne daj se. Mi smo krenuli s 2 i 8, kroz tri dana je bilo riješeno jer je dijete bilo stvarno spremno - prije toga sam se dva mjeseca mučila bez ikakvog rezultata.
Petra_ST · 11. lipnja 2026.
Nama je pomoglo ljeto i dvorište, hodala je u majici bez gaćica i sama je povezala osjećaj s rezultatom. I ne zovi to više 'trening', samo stavi noša u kupaonicu i ponudi prije kupanja i nakon spavanja, bez pritiska.
Maja_1985 · 11. lipnja 2026.
Znakovi spremnosti koje su nam spominjali u vrtiću: suha pelena 2 sata, kaže ti kad je obavila posao, zanima ga wc i može samo skinuti gaćice. Ako toga nema, samo skupljaš frustraciju - i tebi i njoj. Noć je ionako priča za sebe, to dođe kasnije samo.
ana_i_luka · 13. lipnja 2026.
Kod nas je bilo sve super pa je nakon selidbe krenulo natrag, tjedan dana lokvica po cijeloj kući. Pedijatrica je rekla da je regresija kod stresa normalna i da ne dramatiziram, samo mirno i bez komentiranja. Danas ima 4 i nitko se ne sjeća tih lokvica, drži se toga kad ti bude teško.

Prijavite se za odgovor.