Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

strah me poroda, prva trudnoca, kako se vi nosite s tim

SanjaP · 22. srpnja 2026.
pozz svima, evo priznajem javno da me je strah k'o malo dijete. u 30om sam tjednu i sve blize datum poroda sve me vise hvata panika. citam o svemu mogucem na netu sto naravno nije pametno jer onda samo jos vise strahujem. jel normalno da se covjek ovak boji ili sam ja neka posebna panicarka? kako vi se nosite s tim strahom, ima li neka skola za trudnice koja stvarno pomaze

5 odgovora

tata_marko · 23. srpnja 2026.
potpuno normalno, ja sam plakala od straha zadnji mjesec trudnoce. skola za trudnice mi je pomogla jer sam barem znala sta me ceka korak po korak, manje nepoznato manje straha
Lucija82 · 24. srpnja 2026.
citanje foruma i grupa gdje ljudi pisu strasne price o porodu je najgora stvar koju mozes raditi sebi trenutno. probaj se fokusirati na to da je tvoje tijelo napravljeno za ovo i da su lijecnici tu da pomognu ako sto krene drugacije
Tea_dvije_cure · 25. srpnja 2026.
meni je pomoglo razgovarati s primaljom na jednom od pregleda, iskreno sam joj rekla da me strah i ona mi je puno toga objasnila i smirila me. probaj to na sljedecem pregledu
mama_bebaca · 27. srpnja 2026.
strah je normalan i mislim da nema trudnice koja ga se u nekom trenutku ne uhvati. bitno je da znas da danas postoji epiduralna i da lijecnici prate sve, nisi sama u tome
iva.novak · 28. srpnja 2026.
ja sam citala knjigu o hipnoporodu i disanju, puno mi je pomoglo psiholoski, ne mora ti bit doslovno hipnoza samo tehnike disanja i opustanja su super

Prijavite se za odgovor.