Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

vracam se na posao za mjesec dana i osjecam se uzasno krivom

valentina_z · 4. travnja 2026.
beba ima 10mj, godisnji mi istice pa moram nazad na posao. i cim pomislim na to da je moram ostavit u jaslicama placem k8o kisna godina. svi mi govore da je to normalno i da ce se ona navici ali ja se osjecam k8o najgora majka na svijetu sto je ostavljam. jel je ikom bilo ovako tesko pa je proslo?

5 odgovora

trudnica2026 · 5. travnja 2026.
bilo mi je identicno prije 2 godine, doslovno sam plakala u autu prvi tjedan svaki dan nakon sto bih je ostavila. onda je proslo, ona se navikla brze nego ja. sad je presretna kad ide u vrtic. proci ce i tebi vjeruj mi.
mirna_mama · 8. travnja 2026.
osjecaj krivnje je normalan ali nije opravdan - ti nisi losa majka zato sto radis, dapace djeca vide da imas svoj zivot i to im je zdravo. lakse reci nego osjecati znam, ali istina je.
SanjaP · 9. travnja 2026.
probaj skratiti prvi tjedan, npr prvi dan 2 sata pa polako produljuj. tako se i beba i ti lakse navikavate.
tata_marko · 10. travnja 2026.
ja sam nakon povratka na posao bila puno bolja majka jer sam imala svoj prostor i identitet izvan mame uloge. daj si vremena, prvih tjedan dva su najteži.
nina_zg · 12. travnja 2026.
drzim fige, bit ce sve u redu. i mala stvar - spremi joj neku majicu s tvojim mirisom u jaslice, meni je to pomoglo da se moja lakse smiri.

Prijavite se za odgovor.