Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

beba 5mj se budi svakih 45 min, ja vise ne mogu

gabi_2djece · 28. svibnja 2026.
drage moje pisem u 3 ujutro dok drzim malu na sebi jer drugacije nece. ima 5 mjeseci i budi se doslovno svakih 45 min, nekad i cesce. prije je spavala po 3-4 sata u komadu i onda odjednom kraj. citala sam nesto o regresiji sna u 4. mjesecu ali ovo traje vec 6 tjedana?? MM radi u smjenama pa je uglavnom sve na meni. danas sam plakala u kupaonici jer nisam mogla naci cistu majicu. je li ovo normalno i kad prolazi, molim vas recite mi da prolazi :(

6 odgovora

valentina_z · 29. svibnja 2026.
Prolazi. Znam da to sad zvuči kao prazna riječ ali stvarno prolazi. Kod nas je regresija trajala skoro dva mjeseca i onda se san postupno slagao. Ono što nam je pomoglo je bilo ranije stavljanje na spavanje - probaj je stavljati sat vremena ranije nego sad, možda je preumorna pa se zato budi.
Lucija82 · 31. svibnja 2026.
45 min je tocno jedan ciklus sna, znaci budi se izmedu ciklusa i ne zna se sama vratiti nazad. kod nas je pomoglo da ne skacem odmah nego pricekam minutu dvije, ponekad se sama vrati. ali ponekad ne, pa se onda ide :) drzi se
Maja_1985 · 1. lipnja 2026.
ajme mama ja te tako razumijem. moj sin je do 9 mjeseci spavao samo na meni. jedino sto ti mogu reci je da si spavas kad ona spava, zaboravi na ves i posude. i traži pomoc gdje god mozes, cak i da netko dođe drzat bebu 2 sata dok ti odspavas. to nije luksuz nego preživljavanje
josipa_os · 2. lipnja 2026.
Jesi li probala nosiljku za dnevni san? Kod nas je to bio spas, ja bar mogu hodati po kući i popiti kavu dok ona spava na meni. Noć je i dalje bila noć ali dan je bio podnošljiviji.
ivana_mama3 · 4. lipnja 2026.
probaj i provjeriti dal ju nesto boli, zubi znaju raditi cirkus i mjesecima prije nego se pojave. nama je pedijatrica rekla da je uredu dat analgetik navecer ako je ocito nemirna. ali to provjeri sa svojom, ne po forumu :)
mama_bebaca · 5. lipnja 2026.
samo ti dodjem reci - preživjela sam isto i sad mi je dijete 3 god i spava kao top. u onom trenutku sam mislila da nikad nece prestati. bit ce dobro <3

Prijavite se za odgovor.