Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Placuca me ostavlja u vrticu vec mjesec dana, je li ovo normalno

Dario_novi_tata · 17. svibnja 2026.
MD ima 3 godine, krenuli u vrtic prije mjesec dana. Svako jutro isti scenarij - place, grli me za nogu, vristi "mama nemoj ici" i to traje i po 20 minuta dok me odgojiteljica ne odvuce od njega. Kazu mi da se smiri 5 minuta nakon sto odem ali meni je to uzasno tesko, cijeli dan sam potiste na poslu i osjecam se kao najgora majka na svijetu. koliko ovo normalno traje, jer sam mislila da ce se do sad smiriti

6 odgovora

Bruno_tata · 20. svibnja 2026.
mjesec dana je kod nekih djece jos uvijek u granicama normale, znam da je tesko cuti al stvarno je vazno da ti ostanes mirna i kratko se pozdravis, ne oduzljivo, jer djeca osjecaju nasu nervozu i produzuju place
trudnica2026 · 21. svibnja 2026.
nazalost neka djeca placu i po dva-tri mjeseca, moja starija je tako placala do bozica prakticki svaki dan, a onda odjednom prestala. drzi se, prolazi to
jelena_pula · 22. svibnja 2026.
a jeste probali pitati odgojiteljicu sto on radi kad vi odete, cesto se ispostavi da se smiri za 5 min i cijeli dan je ok, samo je tzv "pozdrav na vratima" najgori dio
robert_i_mia · 23. svibnja 2026.
iskreno mislim da mjesec dana placa svaki dan nije ok i da bi trebalo razgovarati s vrticem o postupnijoj adaptaciji, mozda kraci dani jos malo, ne bacati odmah na cijeli dan. svako dijete ima svoje tempo
na_rubu_zivaca · 24. svibnja 2026.
slazem se sa prethodnom, kod nas je pedagoginja predlozila da prvi tjedni budu samo do rucka, pa postepeno produzavati, puno je lakse islo. mozda probajte razgovarati s ravnateljicom
Dario_novi_tata · 25. svibnja 2026.
hvala svima, javit cu se odgojiteljici sutra za razgovor o postepenom produzavanju, valjda ce pomoci. bar znam da nisam jedina kojoj je ovo teško

Prijavite se za odgovor.