Petra_ST · 19. srpnja 2026.
MD ima 6 tjedana i svaku vecer izmedju 18 i 22h place kao da ga netko bocka, savija noge, crveni u licu, tesko ga je smiriti. danju je uglavnom ok. je li to kolike? kako vi izlazite iz toga, ja sam vec na rubu suza s njim svaku vecer
14 odgovora
SanjaP · 20. srpnja 2026.
to zvuci tocno kao kolike, klasicno vecernje razdoblje, obicno krene oko 3 tjedna i traje do 3-4mj. najgore je sto nema neki cudotvorni lijek, ali prolazi
dora_i_ja · 20. srpnja 2026.
probajte masirati stomacic u smjeru kazaljke na satu, i onu poziciju 'tiger u letu' kad ga drzite na ruci potrbuske, nama je to pomagalo malo
tata_marko · 22. srpnja 2026.
kod nas su pomogle kapi za gaziranje (simetikon), pitajte u apoteci ili pedijatra za preporuku prije nego dajete bilo sta bebi
martina88 · 22. srpnja 2026.
jeste probali promijeniti nacin dojenja, da bude sto manje zraka pri dojenju? i biciklic s nogicama poslije hranjenja isto pomaze da izbaci viska zrak
nina_zg · 23. srpnja 2026.
samo da kazem iz iskustva, moj sin je imao isto to, svaku vecer u istom terminu ko po satu, i mi smo mislili da ce nas izludjeti. probali smo bas sve od kapi do masaza do bijelog suma do sahtanja u ergonomskoj nosiljki, iskreno mislim da je najvise pomoglo samo vrijeme i to da smo se izmjenjivali MM i ja da jedno od nas ne pukne od umora. u jednom trenu je jednostavno prestalo, otprilike oko 3 i pol mjeseca, kao da je netko prekidac ugasio
josipa_os · 23. srpnja 2026.
nosila sam ga u marami tih vecernjih sati, pokret i toplina tijela su nekad jedino sto pomaze kod kolika
Petra_ST · 24. srpnja 2026.
probali smo simetikon kapi i biciklic, malo je bolje, jos place ali ne kao prije, valjda treba vremena da vidimo pravi efekt
gabi_2djece · 25. srpnja 2026.
da spomenem, ako plac traje duze od 3h dnevno i vise od 3 dana u tjednu, to se strogo gledano zove kolika po definiciji, ali ne treba se opterecivati brojkama, bitno je da provjerite s pedijatrom da isключite druge uzroke poput refluksa ili alergije na bjelancevine kravljeg mlijeka ako ste na formuli
ana_i_luka · 25. srpnja 2026.
jedno pitanje, je li na formuli ili dojen? ako je na formuli moze biti da mu ne odgovara ta vrsta, mi smo promijenili formulu i puno je bilo bolje kod nas
Petra_ST · 27. srpnja 2026.
dojen je iskljucivo, ali cula sam da i to moze igrati ulogu ako ja jedem nesto sto mu ne odgovara, mozda mlijecni proizvodi? pitat cu pedijatricu na sljedecem pregledu
ivana_mama3 · 28. srpnja 2026.
da, poznato je da bjelancevine iz kravljeg mlijeka koje majka jede mogu prijeci u majcino mlijeko i uzrokovati nelagodu kod nekih beba, ali to je rjede i treba to potvrditi s pedijatrom prije nego iskljucite citavu grupu namirnica iz svoje prehrane
trudnica2026 · 28. srpnja 2026.
drzite se, ovo je stvarno jedna od najtezih faza, ali proci ce, obecajem vam kao majka koja je to prezivjela dvaput
Petra_ST · 28. srpnja 2026.
update - bili kod pedijatrice, kaze da je sve u redu, samo klasicne kolike, preporucila jos malo pricekati sa eliminacijom namirnica i vidjeti hoce li prirodno proci za koji tjedan. laksa mi je sad kad znam da nije nista ozbiljno, hvala vam svima na podrsci ovih dana, stvarno mi je trebalo
mirna_mama · 29. srpnja 2026.
tako mi je drago da je sve ok! drzite se dalje, uskoro ce vam pricati kako je super sto ste ga prezivjeli hehe