Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Kad ste počeli s odvikavanjem od pelena? Meni je 2,5 godine i nikako

Petra_ST · 1. lipnja 2026.
Kćer ima 2 godine i 7 mjeseci i još je uvijek u pelenama. Kupila sam tutu, čitamo knjigice o kaki, sve po pravilima s interneta, a ona samo sjedne, nasmije se i ustane. U vrtiću mi kažu da bi do jeseni bilo dobro da to riješimo pa me sad počela hvatati blaga panika. Jesam li ja negdje zakasnila ili ovo doista ide svojim tempom?

4 odgovora

SanjaP · 2. lipnja 2026.
Nisi zakasnila, vjeruj mi. Moj sin je do 3 godine i 2 mjeseca bio u pelenama i onda je u jednom tjednu sve sjelo na mjesto, bez drame i bez ijedne nezgode. Kad su spremni, spremni su - a do tada je to samo živciranje za sve.
Lucija82 · 3. lipnja 2026.
Nama je pomoglo da smo krenuli ljeti, kad je hodala po dvorištu samo u gaćicama. Tako je brže shvatila povezanost, jer se osjeti kad je mokro, a nema pelene koja sve upije. I nemoj je stavljati na tutu na silu, mi smo išli na princip 'idemo probati' svakih sat, sat i pol pa je s vremenom sama počela govoriti.
Maja_1985 · 4. lipnja 2026.
Kod nas je proradio klasični mali WC nastavak na velikoj školjci, jer je htio biti kao tata. Tuta ga nije zanimala ni pet minuta. Možda i tvoja želi tu 'veliku' verziju?
ivana_mama3 · 6. lipnja 2026.
Vrtići znaju malo pritiskati, ali svaka odgojiteljica koju sam ja srela na kraju je rekla da se to u skupini brzo pohvata jer djeca gledaju druga djeca. Ako te baš brine ima li nešto drugo u igri (zatvor, strah od kake, česte upale), pitaj pedijatra na sistematskom, ali po ovome što pišeš zvuči mi kao normalan tempo. Diši, proći će i to.

Prijavite se za odgovor.