Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

kolike ili ja nesto radim pogresno?

katarina.k · 24. lipnja 2026.
bebac ima 6 nedjelja i svaku vecer od 18 do skoro 23 vristi. ne place, VRISTI. noge skuplja, crven u licu, ispusta vjetrove, mi ga nosimo naizmjenicno po stanu kao dva zombija. danas mi je susjeda pozvonila i pitala je li sve u redu... umrla sam od srama dojim, ne jedem ni kupus ni luk ni grah, nista mlijecno vec 10 dana i nista se nije promijenilo. pedijatar kaze kolike, prolazi do 3 mjeseca. lako je njemu reci. jel ima nekog trika koji stvarno radi ili samo cekamo??

5 odgovora

josipa_os · 24. lipnja 2026.
Nemas ti sto pogresno raditi, to je najvaznije sto ti moram reci. Kolike nisu nicija krivica. Kod nas je pomoglo nosenje u marami u okomitom polozaju + bijeli sum (usisavac, ozbiljno) + kupanje u toploj vodi tocno u to vrijeme kad pocinje. Ne rijesi, ali skrati.
Lucija82 · 25. lipnja 2026.
probaj ga nakon podoja drzati uspravno 20 min, ne 5. i ono kad ga polozis na trbuh preko svoje podlaktice pa lagano ljuljas, to je nasoj bilo spas. takoder pitaj pedijatra za probiotik s l. reuteri, nama je nakon 2 tjedna bilo primjetno bolje (ali pitaj, nemoj sama)
trudnica2026 · 26. lipnja 2026.
18-23h je doslovno bila i nasa smjena, mi smo to zvali vecernja predstava :D prosla je s 11 tjedana kao da je neko ugasio prekidac. drzite se, izmjenjujte se svakih 30 min da si oboje daste pauzu i pustite susjede
gabi_2djece · 29. lipnja 2026.
Ja sam prošla isto i samo želim reći - ako ikad osjetiš da si na rubu, spusti bebu u krevetić, izađi na balkon 5 minuta i diši. Bolje to nego da pukneš. Nitko ti neće suditi. Meni je to spasilo živce više puta.
mama_bebaca · 1. srpnja 2026.
eliminacijska dijeta bez razloga zna napraviti vise stete mami nego koristi bebi, ja sam skinula pola kile i bila iscrpljena a beba je vristala isto. vrati si normalnu hranu, samo bez pretjerivanja. i naruci se pedijatru ponovno ako se dodaju povracanje, krv u stolici ili slabo napredovanje jer to onda nisu obicne kolike

Prijavite se za odgovor.