martina88 · 5. ožujka 2026.
eto, saznali smo da je curica i sad je pocela borba oko imena :D ja bih neko klasicno ime tipa Mia ili Lucija, a MM hoce nesto neobicno sto ja smatram da ce joj bit problem kad odrast, tipa jedno ime koje necu ni pisat da ne bude cudno. kako vi birate, imate neki sistem ili jednostavno cekate da vam sine ime kad je vidite?
14 odgovora
ana_i_luka · 6. ožujka 2026.
hahaha ovo je klasika, kod nas je bilo isto. na kraju smo napravili listu od po 5 imena svaki i onda smo izbacivali dok nije ostalo jedno koje se svima svidja.
Tea_dvije_cure · 7. ožujka 2026.
mi smo cekali da je vidimo i onda smo znali. zvuci klise ali stvarno je tako bilo, imali smo 3 imena u igri i kad je rodjena jedno je jednostavno paslo.
SanjaP · 8. ožujka 2026.
ja bih rekla da ne budes toliko protiv neobicnog imena, danas djeca imaju svakakva imena i nije to vise problem kao prije. ali razumijem i da zelis da bude prakticno za pisanje, skolu itd.
tata_marko · 8. ožujka 2026.
kod nas je bilo tako da smo se slozili odmah za drugo ime a za prvo se svadjamo jos, na kraju cemo vjerojatno izvuci na sredinu.
nina_zg · 9. ožujka 2026.
probajte izgovoriti ime naglas puno puta, i s prezimenom. neka imena lijepo izgledaju napisana a los zvuce kad ih izgovoris s prezimenom.
katarina.k · 10. ožujka 2026.
ja sam uzela bebi ime knjigu i markirali smo sve koja su nam se svidjala, onda usporedili markirano. puno lakse nego prepucavati se bez sistema.
martina88 · 11. ožujka 2026.
hvala cure na idejama! probat cemo tu listu metodu. MM je jos uporan za svoje ime ali mislim da ce popustiti kad vidi da nemam namjeru pristati na to :D
mirna_mama · 12. ožujka 2026.
samo pazite da ime nema los smisao skraceno ili s inicijalima, znam par ljudi kojima su inicijali ispali komicni.
josipa_os · 13. ožujka 2026.
mi smo odabrali ime tek u bolnici, gledali smo je u oci i onda smo znali. do tad smo imali 2 opcije spremne.
antonija_ri · 15. ožujka 2026.
a jel razmisljate o obiteljskom imenu, po babi ili pradjedu? kod nas je to bila tradicija i pomoglo je da se izbjegne svadja jer je bilo ocito rjesenje.
martina88 · 15. ožujka 2026.
kod nas obiteljska imena nisu opcija, ni jedno se ne slaze s prezimenom hahaha, al dobra ideja za druge.
martina88 · 16. ožujka 2026.
update - dogovorili smo se! bit ce Lucija, MM je konacno pristao kad sam mu rekla da ce se dijete moci zvati i Luci kao nadimak sto mu se svidjelo. pobjeda za mene :D hvala svima na podrsci i savjetima.
gabi_2djece · 17. ožujka 2026.
cestitam na dogovoru, Lucija je prekrasno ime!
Petra_ST · 18. ožujka 2026.
super izbor, sretno s pripremama dalje!