Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Sin ima 2,5 godine i jos ne prica recenice, brinem se

trudnica2026 · 25. ožujka 2026.
pozdrav svima, sin ima 2 i pol, kaze pojedine rijeci (mama, tata, jos, ne, imena igracaka) ali nikako da poveze dvije rijeci u recenicu. razumije sve sto mu kazemo, pokazuje, reagira, ali prica bas malo. svekrva kaze da je moj brat isto kasno prohodao pricom pa da ne brinem, ali ja sam ipak zabrinuta, jeste li vi imali slicno iskustvo

6 odgovora

Lucija82 · 26. ožujka 2026.
ja bi svakako trazila procjenu logopeda, ne zato da te placim nego jer sto prije se krene s vjezbama to bolje, a i logoped ce ti reci je li uopce potrebna intervencija ili je u granicama normale
tamara_st · 26. ožujka 2026.
moj je isto kasnio, prve recenice tek s 3 godine, sad ima 5 i prica ko navijen, nema traga problemu. ali islo je i uz logopeda par mjeseci
mama_od_troje · 27. ožujka 2026.
pitanje - koliko vremena provodi pred ekranima? cesto se povezuje puno crtica sa kasnjenjem govora jer dijete ne vjezba interakciju nego samo pasivno prima
ne_spavam_mjesecima · 29. ožujka 2026.
ne bi ja odmah skakala na ekrane kao krivca, moja necakinja je isto kasno pricala a gleda crtice ko i svako dijete, mislim da je to individualno i genetika ima veze isto
ivana_mama3 · 30. ožujka 2026.
slazem se da vrijedi provjeriti sluh prvo, jer ponekad kasnjenje govora je zapravo problem sa sluhom (upale usiju i sl) koji proslijedi neopazeno, pa se onda dijete cini da ne razumije al zapravo ne cuje dobro
trudnica2026 · 31. ožujka 2026.
javljam se za update - bili smo kod pedijatrice, poslala nas na probir sluha (sve uredu) i na razgovor s logopedom, cekamo termin. hvala svima na savjetima, bar znam sad sto sve provjeriti

Prijavite se za odgovor.