Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

Kako ste upoznali druge roditelje u kvartu?

Maja_1985 · 17. lipnja 2026.
Doselili smo se prije pola godine u novi kvart i još nikoga ne poznajem. Vidim mame na igralištu, ali svi već imaju svoje grupice pa mi je nekako glupo prići. Mala ima 3 godine i skroz bi joj trebalo društvo u blizini, a i meni iskreno par ljudi za normalan razgovor. Kako ste vi to probili led?

4 odgovora

ivana_mama3 · 19. lipnja 2026.
Mene je spasilo igralište i jedna glupa lopta. Sin je nekome zakotrljao lopticu pod klupu i tako sam se zapričala s mamom s kojom se i danas, tri godine kasnije, čujem svaki dan. Nemoj se sramiti, vjeruj mi da i one druge mame umiru za razgovorom koji nije o pelenama i večeri.
tata_marko · 21. lipnja 2026.
Vrtić, sto posto. Kad su počeli rođendani i one grupe na WhatsAppu, odjednom smo se svi znali. Ako mala još ne ide, probaj neku igraonicu ili radionicu u kvartu, tamo su svi novi i svi malo nespretni pa je lakše.
Petra_ST · 23. lipnja 2026.
Ja sam skroz introvert i meni je to bio horor, ali pomoglo je što sam počela ići uvijek u isto vrijeme u isti park. Nakon dva tjedna se ljudi jednostavno počnu kimati glavom, pa "koliko ima?", pa "i naš isto ne spava"... i to je to. Sporo, ali radi.
SanjaP · 24. lipnja 2026.
Kod nas je bila susjedska grupa za zgradu, ali i lokalna knjižnica ima subotom priče za djecu i tamo sam upoznala dvije mame. I nemoj se opterećivati ako ne kliknete odmah sa svima, dovoljna je jedna dobra osoba u kvartu da ti bude sto puta lakše.

Prijavite se za odgovor.