Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

probirljiv jeda ko vrabac, izludit cu

mama_bebaca · 2. kolovoza 2026.
cure pomoc, moj sin ima 3g i jede bas 5 stvari - tjesteninu bez ikakvog umaka, kruh, banane, sir i eventualno pohanu piletinu ako sam volje. sve ostalo pljune ili poblijedi ko da sam mu otrov dala. probala sam sakriti povrce u umak, probala da gladuje pa mu ponudim isto jelo par sati kasnije, nista ne pali. pedijatrica kaze da je faza ali traje vec mjesecima i ja se bojim da nesto ne dobiva sto mu treba. jel netko prosao kroz ovo i kako ste izasli iz toga? hvala unaprijed

5 odgovora

Maja_1985 · 5. kolovoza 2026.
mi smo isto imali fazu, i to dosta dugu. ono sto je meni pomoglo je da prestanem praviti dramu oko toga, jednostavno stavim tanjur sa svim sto jedemo mi i ne komentiram nista. za par tjedana je pocela probavat po malo. pritisak samo pogorsa stvar po mom iskustvu
Lucija82 · 5. kolovoza 2026.
jel uzima vitamine kakve? mozda pitaj pedijatricu za neki multivitamin samo da ti bude mirnije dok prebrodite fazu. moja curica je bila slicna, sad ima 5g i jede sve i svasta, prerasla je to u potpunosti
martina88 · 7. kolovoza 2026.
probaj ga ukljuciti u pripremu hrane, neka pomaze mijesati ili slagati po tanjuru, kod nas je to malo pomoglo jer je onda
Petra_ST · 8. kolovoza 2026.
nemoj se previse brinuti, dijete nece dopustiti da gladuje, priroda je tako namjestila. samo nastavi nudit raznoliko bez pritiska i doci ce vrijeme kad ce probati. moj sad ima 6g i sjeti se kako je bio uzasan jeda s 3, a sad jede skoro sve
ivana_mama3 · 9. kolovoza 2026.
mi smo isli kod nutricionistkinje specijalizirane za djecu, uz par savjeta i strpljenja se popravilo. ako te bas muci mozda razmisli o tome, meni je pomoglo cuti profesionalno misljenje

Prijavite se za odgovor.