Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

Second hand kupnja - kako izbjeci prijevaru i sto NIKAD ne kupujete rabljeno?

valentina_z · 24. svibnja 2026.
Odlucila sam vecinu opreme i odjece kupovati rabljeno, dijelom zbog novca a dijelom jer mi je glupo da dijete nosi nesto dva puta i da to ide u smece. Zanima me: kako se dogovarate za preuzimanje, placate li prije ili na licu mjesta, i sto po vama nema smisla kupovati iz druge ruke? Znam za autosjedalicu da se ne preporuca ako je bila u nesreci, ali ostalo mi nije jasno. Hvala na svim savjetima!

6 odgovora

katarina.k · 27. svibnja 2026.
Nikad: autosjedalica (osim od osobe koju osobno poznajes i znas povijest), duda, cucla, madrac za krevetic i kaciga za bicikl. Sve ostalo mirne duse - odjeca, kolica, igracke, nosiljke, sterilizator, gimnasticka centrifuga za pelene :D
trudnica2026 · 27. svibnja 2026.
placaj uzivo kad vidis stvar, ili ako je posiljkom onda placanje pouzecem. i uvijek trazi dodatne fotke, posebno detalje - zipove, unutrasnjost, dno kolica. ako se osoba izmotava oko fotki, digni ruke
antonija_ri · 28. svibnja 2026.
Za odjecu u lotovima najbolji odnos cijene i kvalitete. Kupila sam lot od 20 komada za cijenu jedne majice u trgovini i sve je bilo besprijekorno. Samo obavezno pitaj je li bilo pusenja u kuci i kucnih ljubimaca ako je tko alergican.
mirna_mama · 28. svibnja 2026.
grupe na fejsu po gradovima su super, ali i bazari rabljene djecje opreme, kod nas ih ima 2x godisnje. tamo mozes stvar vidjeti, opipati, isprobati kolica po parkingu i pogodis cijenu na licu mjesta
Maja_1985 · 30. svibnja 2026.
mala nadopuna za autosjedalice - osim nesrece, i plastika stari. ako je sjedalica starija od nekih 8-10 god ili je stajala godinama na tavanu na suncu, ja bih preskocila. ostalo sve rabljeno, i ponosno :)
gabi_2djece · 1. lipnja 2026.
jedini minus je sto postane hobi. ja sad kupujem stvari koje nam ne trebaju samo jer su jeftine hahaha. drz se liste i ne skrolaj u 23h

Prijavite se za odgovor.