Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

Prvo putovanje na more s 8mj bebom - u panici sam

Maja_1985 · 15. svibnja 2026.
Planiramo put na more za 3 tjedna, beba ima 8mj. Nikad nismo putovali s njom dalje od bakine kuce i sad me hvata blaga panika sto sve treba ponijeti. Auto put je oko 4h. Ima savjeta od onih koji su prezivjeli ovo? :)

16 odgovora

antonija_ri · 15. svibnja 2026.
mi smo putovali s 7mj i najbolje nam je bilo krenuti rano ujutro dok beba jos spava, pa smo prevalili vecinu puta dok je ona odspavala u autosjedalici.
mirna_mama · 16. svibnja 2026.
nosite dovoljno vode i hrane za svaki slucaj, aptekicu sa svime sto bi mogli trebati (paracetamol za bebe, termometar, flasteri) i kremu za sunce za bebe pedijatrijsku.
valentina_z · 16. svibnja 2026.
da se referiram na gore, mi smo isli s pedijatricom prije puta pitat sta ponijeti od lijekova jer je nasa mala imala problema sa zeludacem prije i pedijatrica nam je rekla tocno sta ponijeti
josipa_os · 18. svibnja 2026.
stanke na putu su kljucne, mi smo stali svaka 1.5-2h da se beba istegne i prezrace, i da mi predahnemo malo od voznje
Lucija82 · 18. svibnja 2026.
gdje idete? ako je primorje, pazite na klimu u apartmanu, meni je bilo bitno da radi jer je nasoj bebi bilo prevruce po noci prve godine
Maja_1985 · 18. svibnja 2026.
idemo na srednji jadran, hvala na savjetu, provjerit cu klimu prije nego platimo!
ivana_mama3 · 19. svibnja 2026.
samo da kazem, nemojte panicariti previse, bebe su prilagodljivije nego mi mislimo. Nasa je s 6mj putovala 6h i spavala skoro cijeli put, a mi smo bili nervozni sve badava :D
ana_i_luka · 20. svibnja 2026.
ja bih dodala - bazenceka na napuhavanje za u sjeni, i suncobran/sator za plazu, sunce je jako opasno za tako malu bebu
martina88 · 20. svibnja 2026.
slazem se s gore, i pedijatrijski faktor zastite min 50, i to samo malo na krajevima tijela jer ispod te dobi se ne preporuca krema po cijelom tijelu nego hlada i odjeca
nina_zg · 21. svibnja 2026.
da budem malo druge misli - mi smo isli i bez ikakve posebne pripreme, samo obicne stvari kao doma i sve je bilo dobro. Ne treba se previse opterecivati, bebe osjete kad su roditelji nervozni
mama_bebaca · 21. svibnja 2026.
tocno tako, ja sam prvi put isla u paranoji sa 3 torbe stvari i pola nisam ni koristila :D drugi put sam bila puno opustenija
Maja_1985 · 21. svibnja 2026.
cure hvala vam puno, malo mi je laknulo. jedno pitanje jos - dojim je, imate savjet kako organizirati dojenje na putu kad stajemo?
Tea_dvije_cure · 22. svibnja 2026.
mi smo imali sjedalicu koja se malo naginje pa je mogla piti iz flasice usput, za dojenje bi trebala stati negdje u hladu, ne znam ima li boljeg rjesenja
trudnica2026 · 23. svibnja 2026.
ja sam jednom cak dojila u autu na parkingu, samo smo otvorili vrata da je zrak, nije nista strasno ako se treba
Maja_1985 · 24. svibnja 2026.
UPDATE za sve zainteresirane - putovanje je proslo super! stali smo 3 puta, beba je spavala vecinu vremena, i klima u apartmanu je radila. hvala svima na savjetima <3
dora_i_ja · 24. svibnja 2026.
jeeej super da je proslo dobro! uzivajte na moru

Prijavite se za odgovor.