Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

vracam se na posao za 3 tjedna i imam osjecaj da izdajem dijete

iva.novak · 3. travnja 2026.
pozz svima. sin ima 11 mjeseci, u ponedjeljak za tri tjedna se vracam na posao i uopce ne mogu zamisliti kako. jos ne spava sam, doji za spavanje, i placem svaki dan kad razmislim o tome. najgore mi je sto dio mene je i sretan sto idem, sto cu popiti kavu s ljudima i biti netko drugi 8 sati. i onda mi je zbog toga jos gore??? kao da nisam dovoljno dobra mama jer se radujem. jel netko prosao ovo

5 odgovora

Maja_1985 · 6. travnja 2026.
To dvoje se ne isključuje. Mozes se radovati posla i istovremeno umirati od tuge sto ga ostavljas. To je normalno i to je vecina nas. Nisi losa mama, samo si citav covjek.
tata_marko · 7. travnja 2026.
prvi tjedan je pakao, drugi je losiji jer krecu i bolesti, a treci ti odjednom shvatis da funkcionira. bez sale, meni je najteze bilo prvih 10 dana i onda je bilo ok. i on je nauci spavati bez dojenja s tatom kad me nije bilo, kao da je znao
mirna_mama · 10. travnja 2026.
pripremi si logistiku unaprijed, to mi je najvise pomoglo. odjeca spremna dan prije, rucak zamrznut u nedjelju, i skini si s liste sve sto nije nuzno. prasina moze cekati. i dogovori s MM tocno ko sto radi ujutro jer ujutro nema vremena za pregovore
Lucija82 · 11. travnja 2026.
a osjecaj krivnje ce doci u raznim oblicima jos 20 godina, dobrodosla u klub :D ja sam ga prestala shvacati ozbiljno, sad kad se pojavi kazem si "aha, ti opet" i idem dalje
martina88 · 12. travnja 2026.
drz se. i jedno prakticno, ako doji, dogovori s poslodavcem pauzu za dojenje ako ti to treba, imas na to pravo. meni je to spasilo prijelaz.

Prijavite se za odgovor.