Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

Dohrana i cudna kakica - je li ovo normalno??

dora_i_ja · 12. travnja 2026.
Pozdrav svima, moja beba ima 5.5 mjeseci i pedijatrica nam je rekla da mozemo poceti s dohranom. Krenuli smo prvo s mrkvom pa tikvicom, sve po zicama, i sad vec dva dana ima puno gasova i cudno joj mirise stolica, boja je postala zelenkasta i rjeda nego prije. Ne znam je li to normalno od nove hrane ili da se brinem? Ima li iskustva netko?

13 odgovora

nina_zg · 12. travnja 2026.
Sasvim normalno, kod nas je isto bilo zelenkasto kad smo krenuli s povrcem. Crijeva se navikavaju na novu hranu, treba malo vremena.
Lucija82 · 13. travnja 2026.
Sto tocno jede osim mrkve i tikvice? Ja bih uvodila jednu namirnicu po namirnicu, po 3-4 dana da vidite reagira li na nesto konkretno.
martina88 · 13. travnja 2026.
Mi smo krenuli isto oko 5.5 mjeseci i prvih tjedan dana je bilo svasta - i gasovi i promjena boje stolice i miris koji nikad prije nismo osjetili. Pedijatrica nam je rekla da je to normalno jer probava jos uci u sve to, samo treba paziti da se ne uvodi vise stvari odjednom bas zbog toga da se moze prepoznati ako nesto smeta. Kod nas se sve smirilo za dva tjedna i sad jede sto god mu dademo.
dora_i_ja · 14. travnja 2026.
Hvala vam, malo mi je lakse. A za te gasove imate neki trik, izgleda da je bas neugodno njoj, vrpolji se i place navecer?
antonija_ri · 15. travnja 2026.
Probajte joj masirati trbuscic u smjeru kazaljke na satu, i vjezba biciklic s nogicama, nama je to pomoglo puno.
ivana_mama3 · 16. travnja 2026.
Mi smo isli na BLW od pocetka, cijeli komadi hrane, i nikad nismo imali ovakve probleme s gasovima jer nema onih dodatnih sastojaka iz gotovih kasica ili miksanja. Mozda probajte to.
Maja_1985 · 17. travnja 2026.
Ne slazem se bas, BLW ima svoje prednosti ali gasovi mogu biti i od same hrane bez obzira jede li se to zicano ili u komadima, mrkva i tikvica su poznate po tome da nadu bebu. Nije to nuzno vezano za nacin hranjenja.
SanjaP · 18. travnja 2026.
Slazem se s gornjim komentarom, mi smo isli klasicno na kasice i nikad problema, a druga beba mi je bas imala puno gasova bez obzira na nacin prehrane. Svaka beba je prica za sebe.
katarina.k · 19. travnja 2026.
Ja sam se malo zabrinula jer moj sin u tom periodu nije htio nista jesti, samo je okretao glavu, valjda svaka beba ima svoj tempo, na kraju je prihvatio hranu tek u 7. mjesecu.
Petra_ST · 21. travnja 2026.
Ako gasovi budu jako izrazeni i beba puno place, mozda spomenite pedijatru na sljedecoj kontroli, samo da se iskljuci nesto ozbiljnije, ali po ovome sto pisete zvuci sasvim uobicajeno.
dora_i_ja · 22. travnja 2026.
Update - probala sam masazu i biciklic navecer prije spavanja i stvarno je bolje, manje je napeta i place manje. Boja stolice je i dalje ponekad zelenkasta ali sad znam da je to od povrca. Hvala svima!
Tea_dvije_cure · 23. travnja 2026.
Super da je bolje, sretno dalje s dohranom, uskoro ce jesti sve zivo :)
dora_i_ja · 25. travnja 2026.
Hvala jos jednom svima na savjetima i podrsci, ovaj forum mi je bas spas kad panicarim u 22h zbog nekakve kakice haha

Prijavite se za odgovor.