Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

koliko dnevno ekrana za 4-godisnjaka, osjecam se krivo

mama_lavica · 20. lipnja 2026.
iskreno pitam bez osude jer znam da je ovo osjetljiva tema. moj sin ima 4g i tijekom radnog dana kad sam sama s njim popodne (radim od doma pola dana) zna gledati crtice i sat i pol, dva sata dok ja zavrsim posao. vikendom manje jer smo vani. je li ovo katastrofa? osjecam se jako krivo ali nemam ideju kako drugacije preguram taj dio dana.

6 odgovora

Petra_ST · 21. lipnja 2026.
preporuke su do sat vremena dnevno za tu dob ali realno, znam malo koga tko se toga strogo drzi. bitnije je sto gleda nego koliko, po meni.
martina88 · 23. lipnja 2026.
ja radim od doma i imam isti problem, nema cuda, dijete se mora nekako zabaviti dok ja radim. ne bih se previse jela zbog toga, prezivjet ce.
goran_rijeka · 24. lipnja 2026.
kod nas je pravilo bez ekrana radnim danom uopce, samo vikendom. tesko je bilo prvih par tjedana ali sad je normalno i on ne trazi. mozda probaj postupno smanjivati.
ivana_mama3 · 25. lipnja 2026.
eto vidis, svatko ima svoj sistem i sve je to ok dok dijete ima i drugih aktivnosti, druzenje, igru vani. dva sata pred ekranom mi ne zvuci strasno za 4godisnjaka cija mama radi.
Tea_dvije_cure · 26. lipnja 2026.
ja bih rekla da manje forsiras krivnju a vise probaj naci neku srednju liniju, npr pola sata crtica pa neka igra samo s kockama dok ti radis, izmjenjuj. meni je pomoglo da imam "kutiju iznenadenja" s igrackama koje izvadim samo za to vrijeme.
mama_lavica · 29. lipnja 2026.
hvala na iskrenim odgovorima, bas mi je trebalo cuti da nisam jedina. probat cu tu ideju s kutijom iznenadenja, zvuci super.

Prijavite se za odgovor.