Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

muz se igra s djetetom i to mu je to

martina88 · 4. kolovoza 2026.
Ne znam vise kako da pokrenem ovu temu doma a da ne zavrsi svadjom pa cu ovdje. Imamo dvoje djece, 4 i 1.5 god. Ja sam na godisnjem odmoru od posla (koristim stari), on radi 8-16. I ok, razumijem da je umoran kad dode. Ali doslovno sve na meni. Kuhanje, ves, kupanje, uspavljivanje, vrtic, pedijatar, rodendani, popis za ducan, sve. On dode, legne na pod i igra se s njima autićima pola sata i onda je on "super tata" i svi ga obozavaju. A ja sam ona koja vice da se peru zubi. Jel sam ja luda sto me to izjeda? Osjecam se ko servis a ne ko zena. I najgore mi je sto kad kazem nesto on iskreno ne razumije, kaze "pa reci mi sto trebas ja cu". A ja ne zelim biti menadzer koji dijeli zadatke, zelim da netko vidi da je kanta puna.

5 odgovora

antonija_ri · 5. kolovoza 2026.
Mentalni teret. Tako se to zove i to je ono sto te ubija, ne sam posao nego to sto sve moras drzati u glavi. Kod nas je pomoglo da smo doslovno sjeli i napisali popis SVEGA sto se treba napraviti u tjednu, i mislim svega, od "naruciti dijete kod zubara" do "kupiti poklon za rodendan". Kad je vidio popis na papiru bilo mu je neugodno. Podijelili smo po podrucjima, ne po zadacima. On je preuzeo vrtic i sve sto ide uz vrtic i sad je to njegovo, ja se ne mijesam.
dora_i_ja · 5. kolovoza 2026.
pa reci mi sto trebas ja cu 🙃 recenica koja mi digne tlak na 200
iva.novak · 6. kolovoza 2026.
Nisi luda. Ali cu ti reci nesto sto mozda neces htjet cuti - ja sam bila u istoj prici i dio je bio i na meni. Kad bi on nesto napravio ja bi rekla "ne tako", presložila ves, prigovorila da je obukao dijete u neuskladeno. I onda je prestao pokusavat. Morala sam se naucit pustit da bude po njegovom iako mi je grozno. Mozda kod tebe nije tako, ali provjeri malo, meni je to bio dio problema.
mirna_mama · 6. kolovoza 2026.
Kod nas je pomoglo pravilo da onaj tko kuha ne pere sudje. Glupo ali funkcionira 😄 Sretno, drz se, znam kako je.
katarina.k · 7. kolovoza 2026.
To sto pises je razlog broj 1 zbog kojeg mame pucaju. I onda kad puknes ispadnes histericna. Predlazem razgovor kad su djeca kod bake, ne u 22h nakon uspavljivanja kad si vec kuhana, tada nikad nista dobro ne ispadne. Mirno, konkretno, bez "ti nikad". Ako ni to ne prode, ozbiljno razmisli o savjetovalistu, nije to nikakva sramota.

Prijavite se za odgovor.