Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

svekrva mi je dala keks bebi od 4 mjeseca i sad sam ja histericna

katarina.k · 7. svibnja 2026.
Nisam sigurna dolazim li ja sebi ili pretjerujem pa mi molim vas recite iskreno. Bila sam pod tusem, izlazim i vidim svekrvu kako maloj (4 mjeseca, iskljucivo dojena) daje da lize keks. Doslovno napunjen keks u ustima. Rekla sam joj lijepo ali odlucno da to ne smije, a ona je pocela da je ona odgojila troje djece i da smo svi mi jeli sve od 3 mjeseca i da smo zdravi. Onda se rasplakala da je ja optuzujem da hoce nauditi unuci. MM kaze da ne pravim dramu. Sad me boli glava i osjecam se kao negativac u vlastitoj kuci.

5 odgovora

Petra_ST · 9. svibnja 2026.
ne pretjerujes. nije stvar u keksu nego u tome da ti je preko glave odlucila o necemu sto se tice tvog djeteta. to je granica i dobro si reagirala.
josipa_os · 11. svibnja 2026.
Kod nas je pomoglo kad je pedijatrica na pregledu rekla naglas pred njom da se ne daje nista osim mlijeka do 6 mjeseci. Meni nije vjerovala, doktoru je. Zato ju sad vodim sa sobom na preglede, iskoristi autoritet :) A i ono s gusenjem je realan rizik s tim keksima, nije samo hoce li mu skoditi zeludac.
ivana_mama3 · 11. svibnja 2026.
a ta faza "svi smo mi to jeli i zivi smo" .. da, a i vozili smo se bez sjedalica pa smo zivi, znaci nemojmo koristiti sjedalice. taj argument nikad nije prosao kod mene
Lucija82 · 14. svibnja 2026.
najgore mi je da MM kaze da praviš dramu. To je pravi problem, ne svekrva. Ako on stane uz tebe ona se smiri u dva dana. Ako te ostavi samu, ti ces se boriti godinama. Pokusaj s njim razgovarati na miru, ne oko svekrve nego oko toga da vas dvoje budete jedan tim i da on prenese pravila svojoj mami. Ne ti.
tata_marko · 14. svibnja 2026.
Ja sam nakon slicne situacije jednostavno prestala ici pod tus dok je gost u kuci hahaha. Ne, salim se, ali razumijem tu paniku. Drz se, s vremenom se to slegne.

Prijavite se za odgovor.