Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Jede samo tjesteninu i kruh, izludjet cu

goran_rijeka · 6. kolovoza 2026.
cure moje, ovo pisem u 23h jer sam na rubu zivaca. MD ima 3 godine i zadnjih mjesec dana jede DOSLOVNO samo tjesteninu bez umaka, kruh i povremeno bananu. Skuham rucak, stavim mu na tanjur, pogleda i kaze "ne volim" iako nikad nije ni probao. Nekad sam kuhala posebno za njega, sad sam odlucila da jede sto i mi ili nista, ali onda ide gladan spavat i mene grize savjest. je li ovo faza ili da se pocnem brinuti za vitamine i sve to? hvala unaprijed

6 odgovora

realna_mama · 9. kolovoza 2026.
ovo je kod nas trajalo od 2. do skoro 4. godine, klasicna faza probirljivosti kod predskolaca, prakticki svako drugo dijete prolazi kroz to. drzi se onog sto radis, nemoj posebno kuhati, s vremenom prosiri jelovnik sam. samo strpljenja.
nina_zg · 9. kolovoza 2026.
mozda zvuci glupo ali probaj ga ukljuciti u kuhanje, kod nas je pomoglo kad je sam mijesao tijesto ili slagao povrce na tanjur, vise je bio voljan probati nesto sto je "sam napravio"
Kristina_vz · 9. kolovoza 2026.
pa i ne cudim se, i ja bi vjerojatno jela tjesteninu cijeli dan da mi je netko dopustio :D ali ozbiljno, ako je aktivan i raste normalno vjerojatno je ok, pitaj pedijatra na sistematskom da ti potvrdi da nije nutritivno manjkavo
sara_prviput · 9. kolovoza 2026.
kod nas suprotno misljenje - ja bi ipak inzistirala da bar okusi svaki obrok, ne nutriti ga na silu nego pravilo "jedan zalogaj i gotovo" ako ne svidja. kod nas je to s vremenom prosirilo jelovnik, dok ono "ne volim jer ne volim" bez probanja mi nije davalo smisla da tolerisam
trudnica2026 · 11. kolovoza 2026.
draga, prezivjela sam curu koja je 2 godine jela iskljucivo palacinke i to je bilo to. sad ima 6 i jede skoro sve. proci ce, samo ne dizi previse dramu oko toga za stolom jer onda postane jos veca borba
Petra_ST · 12. kolovoza 2026.
typo ignore

Prijavite se za odgovor.